Son 18 günde iki avukat yaşamına son verdi

Son 18 günde iki avukat yaşamına son verdi
Çağdaş Avukatlar Grubu, 18 günde iki avukatın yaşamına son vermesine ilişkin 'Avukatların sorunlarının ekonomik, toplumsal sorunlardan bağımsız olmadığını tekrar ediyoruz' dedi.

İzmir Barosu’na kayıtlı 30 yaşındaki Avukat Yasin Aysan yaşamına son verdi. Aysan, son 4 yılda yaşamına son veren 22’nci avukat oldu. Aysan’ın ölümüne tepki gösteren hukukçular ve avukatlık örgütleri, mesleğin itibarsızlaştırıldığına ve serbest piyasaya terk edildiğine dikkat çekti.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, TBMM’de avukat intiharları, şiddet olayları ve sosyoekonomik sorunların araştırılması için komisyon kurulması taleplerinin reddedildiğini hatırlattı. Sağkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "TBMM’de avukat intiharları, şiddet olayları ve sosyoekonomik sorunların araştırılması için komisyon kurulması talebimiz reddedileli 18 gün oldu. 18 günde iki meslektaşımız intihar etti. İntiharlarının arkasında yatan sebepleri ortaya koymaktan kaçınanlara rağmen komisyonu kendimiz kuracağız."

Çağdaş Avukatlar Grubu açıklamasında ise "Avukatların sorunlarının ekonomik, toplumsal sorunlardan bağımsız olmadığını tekrar ediyoruz" denildi.

Öne Çıkanlar