Somalı madenciyi tekmeleyen Yusuf Yerkel Almanya'daki görevine başladı

Somalı madenciyi tekmeleyen Yusuf Yerkel Almanya'daki görevine başladı
2021 yılı sonunda Frankfurt Ticaret Ateşesi olarak atanan Yusuf Yerkel, tepkiler üzerine göreve başlatılamamıştı. Eski Ticaret Ataşesi ise üç hafta önce odasını boşaltmıştı.

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasından sonra yapılan eylemde bir madenciyi tekmeleyen dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel, ‘ödül’ gibi verilen yeni görevine başladı. Yerkel, 28 Şubat günü Almanya’da Frankfurt Başkonsolosluğu'ndaki Ticaret Ataşeliği koltuğuna oturdu.

Ataması 2021 yılı sonunda yapılan Yerkel, tepkiler üzerine göreve başlatılamamıştı. Eski Ticaret Ataşesi ise üç hafta önce odasını boşaltmıştı.

6000 EURO MAAŞ VE YAN ÖDEMELER

Sözcü’den Ali Gülen’in haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan gibi Kartal İmam Hatip mezunu olan Yusuf Yerkel, 6 bin euro net maaşla yeni işine başlarken, odasına da yerleşti. Yerkel'in tüm sosyal hakları, emeklilik primleri ve sağlık ödenekleri Türkiye tarafından karşılanacak. Yerkel'in göreve başlamasının Almanya'ya usulen bildirilip bildirilmediği bilinmiyor.

SENDİKALAR VE TÜRKİYE VATANDAŞLARI TEPKİLİ

Madenciyi tekmeleme fotoğrafı dünyanın hafızasına kazanan Yerkel görevine başlarken, Almanya'daki sendikalar ve çeşitli Türkiye dernekleri eylemlere devam edeceğini duyurdu. Madenci Erdal Kocabıyık'ı tekmeledikten sonra "Ayağım incindi" diye rapor alan Yerkel'e, Frankfurt ve çevresinde iş görüşmeleri yaptırılmayacağı ifade edildi.

YERKEL'İN GÖREVİ NE?

Yeni Ticaret Ataşesi Yusuf Yerkel, Türkiye'ye Hessen Eyaleti'nden yapılan ticareti yönlendirecek, yatırımlara yön verecek ve gümrük işlemlerine bakacak. Ayrıca Yerkel, Türkiye'den Hessen'e gelen Türkiye firmalarına yapılan ‘marka desteği ya da ihracat desteği’ ödemelerini dağıtacak.

AKP'NİN EMLAK KASASI

Yusuf Yerkel'in ayrıca, Türkiye'den Frankfurt ve çevresinde emlağa yatırım yapmak isteyen AKP'lilere bu konuda destek sağlamak amacıyla gönderildiği de ileri sürülüyor. Özellikle, eski başkonsolosluk binasının AKP'ye yakın bir vakfa ya da şahsa devrinde rol oynayabileceği belirtiliyor. Bina ise Frankfurt'un en değerli yerinde ve piyasa değeri 10 milyon euroyu aşıyor.

Öne Çıkanlar