Somalı madenciyi tekmeleyen Yerkel’e binlerce euro maaş, kira desteği ve son model Mercedes

Somalı madenciyi tekmeleyen Yerkel’e binlerce euro maaş, kira desteği ve son model Mercedes
Ekonomi eğitimi almadığı halde Frankfurt’a Ticaret Ateşesi olarak atanan Yusuf Yerkel'e sunulan ultra imkanlar dikkat çekti.

Soma maden faciasında yüzlerce işçinin ölümün protesto eden bir madenciyi tekmelemesiyle infiale yol açan dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan'ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı olan Yusuf Yerkel'in Frankfurt Başkonsolosluğu'ndaki yeni görevinin detayları ortaya çıktı. Ekonomi eğitimi almadığı halde Frankfurt’a Ticaret Ateşesi olarak atanan Yerkel'e ayda 6000 euro (93 bin TL) maaş ve son model Mercedes verilecek.

Yerkel'in, Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosluğu'na Ticaret Ataşesi olarak atanması büyük yankı uyandırdı. Ekonomi eğitimi bulunmayan ve Gümrük Mevzuatı ile ilgili eğitimi olmayan Yerkel’in atanması tepki çekti.

YERKEL’İ ZENGİNLEŞTİREN ATAMA

Sözcü’den Ali Gülen’in haberine göre Avrupa'nın finans merkezi olan Frankfurt gibi önemli bir noktaya gerçekleştirilen bu atama Yerkel'i zengin edecek.

3 ya da 4 yıl boyunca görev yapacak olan Yerkel'e verilen maaş ve haklar şöyle:

GRİ PASAPORT VERİLECEK, MASRAFLARI KARŞILANACAK

Türkiye'den Almanya'ya gidiş masrafları ve ailesinin yol masrafları karşılanacak. Diplomatik statüsü ve dokunulmazlığı olacak. Gri pasaport kullanacak.

93 BİN TL MAAŞ

Almanya'da en az 6000 Euro (yaklaşık 93 bin TL) net maaş alacak, maaşı Ankara'dan havale edilecek ve bunun dışındaki sosyal güvenlik primleri Türkiye tarafından yatırılacak. Emekliliğine büyük katkı sağlanmış olacak.

SAĞLIK HARCAMALARINI SGK ÖDEYECEK

Kendisi, eşi ve çocuklarının Almanya'daki "acil olsun- olmasın" tüm tedavi masrafları, euro olarak Türkiye'ye havale edilecek. Bu tedavi masraflarını SGK ödeyecek.

ÖZEL OKUL VE KİRA DESTEĞİ

Çocukları özel eğitime ihtiyaç duyarsa, özel okula giderse ya da evinden uzak yabancı dilde (ingilizce) eğitim veren bir okula gidecekse, devlet bunun bir kısmını üstlenecek.

Kıdemine ve kademesine göre, tuttuğu evin büyüklüğü ile kirası da baz alınarak, kira desteği verilecek. Vekaleten değil, asaleten atandığı için bu konuda avantajlı olacak.

SIFIR MERCEDES, SINIRSIZ EŞYA

Görev süresi bitip Türkiye'ye dönerken, "naklihane" hakkından yararlanacak ve istediği eşyayı götürebilecek. Yol parasını devletten alacak. Vergisiz olarak 3 yaşından daha genç veya sıfır model Mercedes'i vergisiz olarak Türkiye'ye götürebilecek.

‘SÜPER EMEKLİLİK’ İMKANI

Yurt dışındaki görevi sırasında tüm emeklilik primleri yüksekten yattığı için, Türkiye'de süper emekli olabilecek ve normal emeklilerin bir kaç katı emekli aylığı hakkı kazanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar