Sol Parti milletvekili Hakan Taş: Erbil Havalimanı'nda pasaportum alındı, sorguya çekildim

Sol Parti milletvekili Hakan Taş: Erbil Havalimanı'nda pasaportum alındı, sorguya çekildim
Taş, 'Bütün bu uygulamalara Türkiye'deki havalimanlarından alışığım ancak buraya ilk kez geliyorum ve bu tutumdan dolayı açıkçası şoktayım' dedi.

Süheyla KAPLAN 


ARTI GERÇEK- Erbil'de, Barış Heyeti'ni desteklemek ve düzenlenecek basın toplantısına katılmak amacıyla bölgeye giden Sol Parti Berlin eyalet Milletvekili Hakan Taş, Erbil Havalimanı'nda on altı saat engellendiğini ve pasaportuna bir süre el konulduğunu söyledi. 

Taş, Barış Heyeti'ne destek vermek amacıyla bölgede bulunduğunu belirterek Erbil Havalimanı'nda yaşadıklarını şöyle anlattı: "Dün gece Erbil Havalimanı'na indim. Havalimanında bulunan sorgulama odasına götürüldüm. Burada pasaportum alındı. Sorguya çekildim. Biri polis diğerleri sivil olmak üzere iç kişi tarafından sorguya alındım. Ne için geldiğim ve kimlerle görüşeceğim soruldu. Bütün bu uygulamalara Türkiye'deki havalimanlarından alışığım ancak buraya ilk kez geliyorum ve bu tutumdan dolayı açıkçası şoktayım."

'BARIŞ TALEBİNİN OLDUĞU HER YERDE OLMAK İSTERİM' 

Kendisinin 'Barış Heyeti' ile bölgeye gitmediğini hatırlatan Taş, 14 Haziran'da burada bir basın toplantısı düzenlenmeyi planlanıyor. Taş, "Şimdi olacak mı bilemiyorum. Sol Parti olarak savaş olan yerlere silahlar gönderilmesin diye talebimiz var. Yıllardan beri savaş yaşamış bir bölgeye özgürlüklerin gelmesi herkesin desteklenmesi gerektiği bir durum. Ben de söz konusu buı barış talebinin arkasında durmak istedim. Barıştan başka bir alternatifimiz yok. Barışı savunmak tüm insanlığın görevi olmalı. Duyarlı siyasetçiler de bu yönde adımlar atmalı" şeklinde konuştu.

'FEDERAL POLİS HUKUK DIŞI DAVRANDI'

Sol Parti Milletvekillerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık yirmi kişilik heyetin Erbil'e gitmek üzere Düsseldorf Havalimanı'nda Federal Güvenlik birimlerince engellenmesini de büyük bir şaşkınlıkla takip ettiğini belirten Taş "Gerek federal gerekse Kuzey Ren Vestfalya eyaleti güvenlik birimleri tarafndan Barış Heyeti'nin bölgeye gitmesi açıkça engellenmiştir. Bu durumun kesinlikle yasal bir dayanağı yoktur. Gerek federal, gerekse eyalet hükümeti bu olayı açığa kavuşturmalı ve kamuoyunu aydınlatmalıdır" dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar