Sokak röportajlarına yasak mı geliyor? Basın kartı denetlemesi başladı

Sokak röportajlarına yasak mı geliyor? Basın kartı denetlemesi başladı
'Artık sokakta röportaj yapabilmek için bizzat Cumhurbaşkanlığı’ndan alınmış basın kartı gerekecek'

KHK TV muhabiri Büşra Taşkıran'ın dün paylaştığı tweet dizisinde sokak röportajları ile ilgili yeni bir yönetmeliğin yürürlüğe girdiği aktarıldı.

Büşra Taşkıran, son yaptığı röportaj sırasında ilk kez GBT kontrolü ile karşılaştığını belirterek soracakları soruların da memurlar tarafından not alındığına dikkat çekti.

Son yıllarda yaygınlaşan sokak röportajları topluma ışık tutan ve toplumsal sorunları göz önüne seren bir nitelik taşıyor. Bu röportajları yapan muhabirler siyasetten teknolojiye, sosyal ilişkilerden eğlenceye kadar birçok alanda soru sordukları için röportajların çeşitli platformlara yüklenen videoları kullanıcılar tarafından oldukça rağbet görüyor. Ancak Taşkıran'ın aktardığı bilgiye göre sokak röportajlarına ciddi kısıtlamalar getirilmesi gündemde.

KHK TV muhabiri Büşra Taşkıran, Twitter’dan yaptığı açıklamada yaptıkları son sokak röportajı sırasında polislerin duruma müdahale ettiklerini ve bu tarz röportajlara artık izin verilmeyeceğini ima ettiklerini ifade etti. Açıklamalara göre artık sokakta röportaj yapabilmek için bizzat Cumhurbaşkanlığı’ndan alınmış basın kartı gerekecek.

.

6 aydır sokak röportajı yaptığını ifade eden Büşra Taşkıran, dün paylaştığı tweet dizisinde ilk defa röportaj sırasında ekibe GBT yapıldığını söyledi. Bunun 3 kez tekrarlandığını belirten Taşkıran, tweet’lerinde şöyle dedi: "Halka sorduğumuz sorular not alındı ve amirlerine ilettiler. "Yasak" demeseler de sokak röportajlarına artık izin verilmeyeceğini ima eder şekilde konuştular."

Öne Çıkanlar