Sokak köpeğini öldüren polise soruşturma

Sokak köpeğini öldüren polise soruşturma
Ordu'da üzerine koşan sokak köpeğini vurarak öldüren polis hakkında ‘hayvana zarar verme’ suçundan soruşturma başlatıldı.

Ordu’nun Altınordu ilçesinde sokak köpeğinin insanlara saldırdığı ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen ekipteki bir polis memuru, üzerlerine doğru koşarak gelen köpeğe ateş edip öldürdü. Köpeği vuran polis hakkında ‘hayvana zarar verme’, köpeğin sahibi hakkında ise ‘hayvanı tehlike yaratacak şekilde serbest bırakma’ suçundan soruşturma başlatıldı.

Altınordu’da dün saat 17.00 sıralarında ilçeye bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde bir sokak köpeğinin insanlara saldırdığı ihbarı üzerine polis ekipleri mahalleye gitti. Ekipler köpeğin, mahallede başka bir köpekle kavga ettiğini gördü. Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerine haber veren polisler, daha sonra çevrede güvenlik önlemi aldı. Bu sırada polisler, köpeğin sahibi Mihriban Yalçın ile de telefonla iletişime geçti.

Çalıştığı için gelemeyeceğini belirten Yalçın, köpeği alması için babasını bölgeye gönderdi. Yalçın’ın babasının evlerinin bahçesine götürmeye çalıştığı köpek, bir anda yol kenarında bekleyen polislerin üzerine doğru koştu. Bu sırada bir polis memuru, beylik tabancasıyla köpeğe tek el ateş etti. Köpek, başına isabet eden mermiyle öldü.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Köpeğin sahibi polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Tarafların ifadesinin alınmasının ardından cumhuriyet savcılığı polis hakkında ‘hayvana zarar verme’, köpeğin sahibi Mihriban Yalçın hakkında da ‘hayvanı tehlike yaratacak şekilde serbest bırakma’ suçundan soruşturma başlattı. (DHA)

Öne Çıkanlar