SOHR: TSK Suriye'deki 400 askeri İdlib'e sevk ediyor

SOHR: TSK Suriye'deki 400 askeri İdlib'e sevk ediyor
SOHR, Suriye'nin kuzeybatısındaki Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki 400 askeri PKK'ye karşı operasyonlara katılmak üzere Kürdistan'a sevk kararı aldığını bildirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İdlib'deki "Gerginliği Azaltma Bölgesi"nde konuşlu TSK bünyesindeki 400 askeri PKK'ye karşı operasyonlara katılmak üzere Kuzey Irak'a sevk kararı aldığını bildirdi. SOHR, gönderilecek ilk grubu önümüzdeki dönemde başka grupların da takip edebileceğini ifade etti.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeybatısındaki Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde İdlib, Halep, Hama ve Lazkiye kırsallarındaki 60'tan fazla askeri mevkide konuşlanan yaklaşık 13 bin 500 askeri bulunuyor. 

Türkiye ordusu, geçtiğimiz yıl, Kuzey Irak'ta PKK mevzilerini hedef alan bir dizi harekât yürütmüştü. harekât TBMM'de sert eleştirilere konu olmuştu.

Bianet'te yer alan habere göre; Ankara'dan yapılan açıklamalara göre, Türkiye'nin güney sınırındaki güvenlik tehditleri ve PKK varlığının ortadan kaldırılması amacıyla operasyonlar devam ediyor.

SOHR, 400 askerin yer aldığı ilk TSK gücünün "Gerginliği Azaltma Bölgesi"nden çıkmak için hazırlıklarını tamamladığını belirterek, bu grubu önümüzdeki dönemde başka grupların da takip edebileceğini ifade etti.

Türkiye Suriye'nin kuzeybatısındaki Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde yaklaşık 13 bin 500 asker bulunduruyor. Bu birlikler, İdlib, Halep, Hama ve Lazkiye kırsallarındaki 60'tan fazla askeri mevkide konuşlanıyor.

Şarkul Avsat'tan Said Abdurrazık'ın haberine göre, Türk askerlerinin Suriye'den çekilerek Kuzey Irak'a sevk edileceğine ilişkin bilgiler Şam güçlerinin İdlib'in güney kırsalındaki Cebel Zaviye'ye bağlı Beyneyn, El-Bare ve Fuleyfel bölgeleri ve Hama'nın kuzeybatı kırsalındaki Sehl el-Gab bölgesinde mevzilenen "cihatçı" silahlı gruplarla temas hatlarına yönelik füze ve topçu saldırılarını yoğunlaştırdığı bir dönemde gerçekleşiyor. 

TSK VE SMO'NUN SDG GÜÇLERİNE YÖNELİK OPERASYONLARI

Buna karşılık TSK ve Ankara destekli Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) son üç günde Haseke'nin kuzeyinde Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) kontrolündeki Tel Tamir kırsalına yönelik bombardımanları sonucu elektrik şebekesi zarar gördü ve bölgede elektrik kesintileri yaşandı.

SMO grupları Haseke'nin kuzeyindeki Tel Tamir kırsalına bağlı Derdara, Tel Şenan ve Tel Cuma köylerine yoğun top atışları gerçekleştirdi. Can kaybı olup olmadığı hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor.

SOHR, bir Türk insansız hava aracının (İHA) Rakka'nın kuzey kırsalındaki Ayn İsa'nın batısında yer alan Huşan köyü çevresinde askeri bir aracı hedef aldığını aktardı. SOHR'a göre İHA saldırısının gerçekleştiği bölgede maddi hasar meydana geldi. SOHR, Türk güçlerinin ayrıca Huşan köyüne top atışları düzenlediğini de kaydetti.

Öne Çıkanlar