SMA'lı Murat bebek için destek çağrısı

SMA'lı Murat bebek için destek çağrısı
SMA hastası Murat'a destek için bir araya gelen 'Murat'a nefes ol' gönüllüleri, 'tüm Türkiyelileri dayanışmaya davet ediyoruz' dedi.

Murat Koç, 8 aylık bir bebek ve kendisine SMA TİP 1 tanısı konmuş bir hastalığı taşıyor. Daha önce aynı genetik hastalıktan dolayı iki evladını kaybetmiş olan ailesi, Murat’ı kaybetmek istemiyor.

En geç 2 yaşına kadar tedavi edilmesi gereken Murat bebeğin zamana karşı savaşında, ailesi tedavi koşulları için gereken ilacı temin edecek yeterli maddi güce sahip değil. Ancak yeterli maddi destek sağlanırsa Murat’ın Türkiye dışında, ABD ve Avrupa ülkelerinde tedavi olma ve yaşama tutunma şansı oldukça yüksek. 

"Bizler toplumun her kesiminden bir avuç gönüllüyüz" diyen Murat bebeğe destek olma çağrısı yapan gönüllüler, "Kimilerimiz daha önce SMA tedavisi olamayan ve yaşamını yitiren bebeklerin annesi, babası, kardeşi, komşusu ve dostları. Dün diğer bebekler için yaptığımız çağrıyı bugün Murat bebek için yapıyoruz. Tüm Türkiyelileri Murat’a Nefes Olmaya çağırıyoruz. 13 Mart 2021 Cumartesi günü, Türkiye saati ile 13’ten itibaren tüm sosyal medya hesaplarından yapılacak olan #MurataNEFESOL  Hashtag çalışmasına sizleri de davet ediyoruz" çağrısını yaptı.  

Kampanya çerçevesinde Murat için şu ana kadar toplam 800 bin TL toplandısancak tedavi için gereken miktar bundan çok daha fazla: 2.4 Milyon dolar yani 17 Milyon TL.

"Murat bebek tedavi imkanlarına kavuşsun istiyoruz" diyen gönüllüler, "SMA tedavisinin Türkiye’de de yapılmasını ve tedavinin önündeki bazı kısıtlamaların kaldırılmasını talep ediyoruz. Türkiye’de sayıları üç bini bulan SMA hastası bebekler için de aynı duyarlılığı göstermeye devam edelim diyoruz. Bizler insanlığa olan inancını yitirmeyenler olarak herkesi dayanışmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandılar. 

Murat Koç ile ilgili hastane raporuna ve bağış bilgilerine, https://taplink.cc/muratanefesol adresinden ulaşılabilir. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar