'Siyasi iklim düşmanlığı körüklüyor'

'Siyasi iklim düşmanlığı körüklüyor'
Usta oyuncu Şener Şen, Türkiye'nin siyasal atmosferine yönelik sert eleştirilerde bulundu.

HABER MERKEZİ- Türkiye sinemasının önemli isimlerinden Şener Şen, sanat ve politika üzerine değerlendirmelerde bulundu. Mevcut siyasi iklimin düşmanlığı körüklediğini söyleyen Şen, "Gidiş iyi değil" dedi. 

Hürriyet'ten Çınar Oskay'a konuşan Şen, Türkiye'nin toplumsal yapısı ve siyasi ortama yönelik ağır eleştirilerde bulundu. 

TOPLUM AYRIŞTIRILDI

Geçen yıl aldığı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne değinen Şen, "Toplum o kadar ayrıştırıldı, düşman haline getirildi ki akla gelen ilk şey "Sen o taraftan mısın, bu taraftan mı?" oluyor. Bunda siyasilerin büyük payı var. " dedi.

ÜLKE BU HALE GETİRİLMEZ

Kimsenin kimseyi dinlemeye, görmeye tahammülü olmadığını dile getiren Şener Şen, "Herkes istediği dünya görüşünde olabilir. Bunun mücadelesinin medeni ölçüleri var. Düşmanlık körüklenerek ülke bu hale getirilmez." diye konuştu.

Ödülü aldığı için yapılan eleştirilere de değinen Şen, "İlk akla gelen, öbür tarafla bir araya gelmemek. O taraf da seninle bir araya gelmek istemiyor. Ülke bir tane! " dedi.

YERALTI DEYİMLERİNİN HAYRANI ÇOK

Mevcut durumda siyasi liderlerin büyük payı olduğunu dile getiren Şen, eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Siyasilerin önderliğinde seviye o kadar düşürüldü ki. Tartışma zemini kaydı, gitti, yok oldu. Yeraltı dünyasının deyimleriyle konuşuluyor. Bunlar siyaset biliminin terminolojisinde yok ama büyük bir hayran kitlesi var."

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

Öne Çıkanlar