Şişli Belediye işçileri Ankara'ya yürüyecek

Şişli Belediye işçileri Ankara'ya yürüyecek
Yarın ihalenin iptal edilmesi talebiyle Ankara’ya yürüyüş başlatacak olan işçiler, belediye önüne de direniş çadırı kuracak.

HABER MERKEZİ - Şişli Belediyesi’nin kendisine ait Kent-Yol Şirketi’ni "bütçemiz yetmiyor" gerekçesiyle ihaleye sokmayıp, işleri taşeron şirkete devretme kararına karşı Genel-İş’te örgütlü işçilerin dün başlattığı çöpleri toplamama eylemi, ihalenin yapıldığı bugün de devam etti.

10 yıldır Kent-Yol Şirketi bünyesinde sendikalı olarak çalışan ve şimdi işlerin taşeron firmaya devredilmesi nedeniyle işsizlik tehlikesi ve sendikal örgütlülüğün dağıtılması riskiyle karşı karşıya kalan işçiler, bugün sabah 10:00’da belediye binasında yapılan ihale öncesinde de oturma eylemi gerçekleştirdiler.

3 şirketin katıldığı ihale işçilerin eylemi, çevik polis yığınağı ve 3 TOMA’nın gölgesinde gerçekleştirildi.

İhale protestolar arasında tamamlanırken, işçiler "Ekmeğimizi alın terimizi, iş güvencemizi, asla taşerona teslim etmeyeceğiz, bedeller ödeyerek kazandığımız haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ'NDE DİRENİŞ haberini okumak için tıklayınız

İŞÇİLER ANKARA’YA YÜRÜYECEK, BELEDİYE ÖNÜNE DİRENİŞ ÇADIRI KURULACAK

İşçilerin protestosu arasında yapılan ihaleyi, ihaleye ortak olarak giren Marmara Temizlik İnşaat AŞ, Burç Yapı Temizlik İnşaat AŞ ve Doğan Sosyal Hizmetler kazandı. İhalenin ardından Genel-İş 3 No’lu Şube Başkanı Şenol Erdem şöyle konuştu: "Düne kadar adalet isteyenler bugün Kent-Yol işçisini Ankara’ya beklesin. Yarın saat 10 itibariyle 25 arkadaşımızla beraber belediye önünden Ankara yürüyüşümüzü başlatıyoruz. İlk etapta 25 kişi. Sayın CHP başkanı 25 günde gelmişti. Yola çıkacağımız arkadaşlarımızı saat 10’da Mecidiyeköy’e kadar yolcu edeceğiz. Biz artık çok hızlı hareket etmek zorundayız. İhalenin yasal olarak iptal edilebileceği süre 10 gün. Eylemin aktifleşmesi lazım. 3 firma bu işi ortak almışlar. Biz taşeron işçi olmak istemiyoruz."

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Cafer Konca da "Başka firmaya ihale vererek sosyal kazanımları yok etmek ve taşeron cehenneminde sizi çalıştırmak istediler. Genel Başkanımız CHP ile görüşmede. Yarın saat 10’da direniş çadırını da kuracağız. Adalet herkes için. Adaletin olmadığı yerde eşitlik, özgürlük olmaz" dedi.

'ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE DAĞLARI TAŞLARI BERABER AŞTIK'

Direnişe destek veren sendikacılar da işçilere seslendi. Cam Keramik-İş Genel Başkanı Birol Sarıkaş, "Günlerdir süren endişeli bekleyiş umarım olumlu sonuçlanacak. Olumsuz sonuç çıksa da bu bir son olmayacak. Başarı mücadelenin sonunda gelir. Yaşasın işçilerin haklı mücadelesi" dedi.

DİSK/Gıda-İş Marmara Bölge Temsilcisi İbrahim Kızılyer ise şöyle konuştu: "Buradaki tablo aslında basit bir görüntüye değildir 20-30 yıldır fabrikalarda belediyelerde işyerlerinde taşerona karşı mücadele eden işçi sınıfının önemli bir parçasıdır. Taşeron belasını başımıza salanlar, ücretleri düşürmek için icat edilmiştir. Sömürüyü artıran bir düzendir. Sermaye tek başına yönetmek istiyor. Siz bu zamana kadar mücadele içinde. Sizin haklarınızı geriletmek istiyorlar."

"Adalet yürüyüşünde dağları taşları beraberce aştık" diyen DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Adil Çiftçi ise "Şoförlük yaptık, yolları temizledik, hizmet ettik, gecemizi gündüzümüze kattık. Niye beraber yürümüyoruz şimdi? Niye satıyorsunuz? Evimize ekmek götürüyoruz. Demek ki yoldaşlık bitti aramıza rant girdi. Para çıktı her şey bozuldu. Seçim gelecek oy isteyeceksiniz. Biz açız diyeceğiz" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar