Şişecam'da ücretsiz izinlere karşı eylemler yayılıyor

Şişecam'da ücretsiz izinlere karşı eylemler yayılıyor
Kristal-İş Sendikası'na üye işçiler ücretsiz izin uygulamasının artması üzerine Şişecam fabrikalarında harekete geçti.

Kristal-İş Sendikası, Şişecam'da kasım ayından bu yana artan ücretsiz izinlere karşı, örgütlü bulunduğu tüm Şişecam fabrikalarında bildiri okudu.

Bursa’da Şişecam’a ait Anadolu Cam Sanayi Fabrikası’nda 2020 Kasım ayında önce 5 işçi, daha sonra 8 işçi ücretsiz izne çıkarıldı. Fabrikanın 10 işçinin daha ücretsiz izne çıkaracağını duyurması üzerine Kristal-İş Sendikası, Şişecam bünyesinde örgütlü bulunduğu tüm fabrikalarda bildiri okudu. Ücretsiz izin dayatmasının devam etmesi üzerine işçiler, eylemeleri Şişecam’ın tüm fabrikalarına yayma kararı aldı.

"Salgında en büyük bedelini tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de işçi sınıfı ödüyor" diyen Kristal-İş Bursa Şube Başkanı Mehmet Dikmen, "Yanlış politikalar ve ekonomik kriz ile birlikte yaşam koşullarımız her gün kötüleşiyor ve geçinmek imkansız hale geliyor. Hayata geçirilen uygulamalar işçileri değil sermayeyi korumayı hedefliyor. Sermaye sahipleri krizi fırsata çevirerek kârlarına kâr katarken biz işçilere hastalık ve geçim sıkıntısı düşüyor. Zorunlu ücretsiz izin ve işten çıkarma yasağı gibi uygulamalar işveren tarafından sendikal örgütlenmeyi kırmak için kullanılıyor. Bizler de bunun örneğini örgütlü olduğumuz işyerlerinde görmekteyiz. Örgütlü olduğumuz Bursa’da 13 arkadaşımız ücretsiz izne çıkartıldı. 4 üyemiz yaklaşık 80 gün, 9 üyemiz ise yaklaşık 30 gündür gelirlerinden yoksun hayat mücadelesini sürdürüyor" diye konuştu.

Öne Çıkanlar