Sırrı Sakık: Romantik ve ürkek konuştu

Sırrı Sakık: Romantik ve ürkek konuştu
HDP eski Muş Milletvekili Sırrı Sakık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyareti hakkında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, diyarbakır ziyareti kapsamında bir çok kişiyi ve sivil toplum kuruluşunu ziyaret etti. Kılıçdarğlu'nun ziyaretine dair paylaşımda bulunan HDP eski Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "Sayın Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’da romantik ve ürkek bir konuşma yaptı" yorumunu yaptı.

Sakın paylaşımında, "‘Sizi anlıyorum, dertlerinizin farkındayım’ dedi. Evet ama bizim dertlerimizden ne anladığını biz anlamadık" diyen Sakık, "Kürt sorunu çok ağır ve kadim bir sorundur, sadece lafla olamayacağını bilecek kadar çok acı gördük" ifadelerini de kullandı.

Sakık'ın paylaşımı şu şekilde:

"Sayın Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’da romantik ve ürkek bir konuşma yaptı, ‘Sizi anlıyorum, dertlerinizin farkındayım’ dedi. Evet ama bizim dertlerimizden ne anladığını biz anlamadık. Bu sorunları çözeceğim dedi peki nasıl? ‘Bu soruna talibim’ dedi. ‘Bu sorun’ dediğinin adı nedir?

Kürt sorunu çok ağır ve kadim bir sorundur, sadece lafla olamayacağını bilecek kadar çok acı gördük. Çok zaman ve çok hayat kaybettik. Siyaset sadece bir ‘İyi niyet sunma’ hali değildir. Adını dahi koymaya çekindiğiniz bir soruna nasıl talip olunur o zaman?"

Diken'de yer alan habere göre; 9 Mart akşamı Diyarbakır’a giden Kılıçdaroğlu, ilk olarak HDP’yi oturma eylemiyle protesto eden ve ‘Diyarbakır Anneleri’ adı verilen grubun temsilcileriyle görüştü.

Sabah saatlerinde kahvaltıda aralarında Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’nin de olduğu 11 kadınla bir araya geldi. Daha sonra esnafı ziyaret etti.

CHP lideri, Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde partisine yeni katılan 1300 yeni ismin rozet törenine katıldı. Ardından sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya gelerek sorularını yanıtladı.

Akşam saatlerinde ise Diyarbakır Cezaevi’nde işkence gören mağdurlardan İsa Güneş’i ve ailesini evinde ziyaret etti.

Öne Çıkanlar