Sırrı Sakık görevden alındı

Sırrı Sakık görevden alındı
Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık'ın yerine Vali Musa Işın kayyum olarak atandı. Sakık 2 Mart 1994'te parlamentodan yaka paça gözaltına alınma...

Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık'ın yerine Vali Musa Işın kayyum olarak atandı. Sakık 2 Mart 1994'te parlamentodan yaka paça gözaltına alınma sürecini hatırlatarak, "Süreç tekerrür etti" dedi. 

GÜNCEL – Ağrı Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık İçişleri Bakanlığı’nca görevden alındı. Ankara’da bulunan Sakık’ın görevden alınma gerekçesi öğrenilemedi. Sakık'a, Ağrı Valisi Musa Işın'ın da kayyum olarak yerine atandığı iletildiği belirtildi.

Sırrı Sakık twitter hesabında görevden alınmasıyla ilgili açıklama yaptı. Görevden alındığını duyuran Sakık, "Halkımız bize bu sorumluluğu verdiği günden bugüne arkadaşlarımla birlikte hayata geçirdiğimiz her proje ve her hizmetle Ağrı'yı Türkiye'nin en huzurlu kenti yaptık. Alnımız açık vicdanımız rahat" dedi.

‘SÜREÇ TEKERRÜR ETTİ' 

"2 Mart 1994'te yani tam 23 yıl önce parlamentodan alınıp demokratik siyasetin dışına itilmiştik" diyen Sakık, şunları söyledi: "Bugün tarih tüm günahlarıyla tekerrür etti. Fakat bedeli ne olursa olsun bu topraklarda bir gün barışı muhakkak inşa edeceğiz."

DEVLET BELEDİYEYE EL KOYDU'

İddiaya göre Ağrı’da Valilik binasında Diyadin, Doğubayazıt ve Tutak belediyelerine atanan kayyumlarla yapılan toplantı sonrası öğlen saat 14:30’da Ağrı Belediyesi’ne Vali Musa Işın kayyum olarak atandı.
Ağrı Belediye binasının etrafı çok sayıda zırhlı araç tarafından sarıldı. Belediye binasına giren özel harekatçıların belediye çalışanlarına "Devlet belediyeye el koydu" dediği belirtildi. Dışarıda olan Belediye Encümeni ve personelin de içeri girmesine izin verilmiyor. Kayyum olarak atanan Vali Musa Işın belediye binasına gelirken polisin araması da sürüyor.

OHAL GEREKÇESİYLE AÇIKLAMAYA ENGELLEME

Kayyum atanmasını protesto etmek için belediye binası önünde toplanan yurttaşlar açıklama yaptı. HDP Ağrı il Eş Başkanı Avukat Olcay Öztürk, "Biz başından beri sadece Ağrı’da değil Kürdistan’ın birçok kentinde belediyelerimize, seçilmişlerimize yönelik kayyum atamalarını kınıyoruz. Bunun hukuksal anlamda da anayasal anlamda da hiçbir yeri bulunmamaktadır. Bugün bu yapılanlar KHK’larla OHAL şartlarında uygulanıyor. Burada ki amacın ne olduğunu akılla, izanla çalışmak çok zor" dedi. Kayyum atamaları huksuz bulan Öztürk, "Bütün irademizi 16 Nisan referandumunda buna cevap olarak ‘Hayır' diyerek bütün kamuoyu ve dünyayla paylaşacağız" diye konuştu. Açıklama sırasında polis yurttaşlara "OHAL dönemindeyiz basın açıklaması yapamazsınız" diyerek engel oldu. Yurttaş alkışlar eşliğinde belediye binasının önünden ayrıldı.

Belediyenin diğer Eş Başkanı Mukaddes Kubilay'da Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında Aralık'ta tutuklanmıştı.

Öne Çıkanlar