AKP’li başkanın kardeşi olan Şırnak Üniversitesi Rektörü Erkan, kamu arazilerine el koydu: Bina dikecekmiş

AKP’li başkanın kardeşi olan Şırnak Üniversitesi Rektörü Erkan, kamu arazilerine el koydu: Bina dikecekmiş
Şırnak Üniversitesi Rektörü Mehmet Emin Erkan hakkında kamu arazilerine el koyduğu ve izinsiz olarak kullandığı iddiasıyla dava açıldı.

Geçen günlerde akrabalarına özel kadro açtığı öne sürülen Şırnak Üniversitesi Rektörü Mehmet Emin Erkan hakkında yeni iddialar ortaya çıktı. Şırnak Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda AKP Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan’ın kardeşi olan Mehmet Emin Erkan hakkında kamu arazilerine el koyduğu ve izinsiz olarak kullandığı iddiasıyla dava açıldı. Mahkeme Erkan’ın kamu arazilerine el koyduğuna hükmetti, Erkan kararı Yargıtay’a taşıdı. 

ŞIRNAK MALİYE HAZİNESİ TARAFINDAN DAVA AÇILDI

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Şırnak Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda AKP Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan’ın kardeşi olan Mehmet Emin Erkan’ın kamu arazilerine el koyduğu iddiasıyla Şırnak Maliye Hazinesi tarafından dava açıldı.

REKTÖR ERKAN KARARA İTİRAZ ETTİ

Şırnak Kadastro Mahkemesi, Rektör Erkan’ın, Şırnak ili Çakırsöğüt köyünde Hazine’ye ait 22 bin 671 metrekare araziyi kendi adına yazdırdığını belirterek yapılan incelemelerde alanın özel mülkiyete konu edilemeceğine karar verdi. Rektör Erkan karara itiraz etti. Dosya Yargıtay 8. Hukuk Dairesine gönderildi. 

‘BİNA DİKECEKMİŞ’

Haberde isimlerini vermek istemeyen üniversitenin öğretim üyeleri, "Rektör Hazine’nin arazilerine çökmüş. Şu an hâlâ kullanıyor. Şırnak’ın gelişmiş yerlerini alarak o alanları ekip biçiyor. Bina dikecekmiş. Bu alanlar Hazine arazileridir" dedi.

Öne Çıkanlar