Şırnak’ta savaşa karşı ‘Yaşam nöbeti’ başlıyor

Şırnak’ta savaşa karşı ‘Yaşam nöbeti’ başlıyor
HDP’li Nuran İmir, “Savaşa karşı barış, ölümlere karşı yaşam için” il ve ilçe binalarında ‘Yaşam Nöbeti’ başlatacaklarını duyurdu.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEBYA-Der), mezarlık ziyaretinde bulundu. Mezarlık ziyaretine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Nuran İmir, HDP Cizre İlçe Örgütü, Barış Anneleri Meclisi üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

İlk olarak Yafes Mahallesi'nde bulanan Banê Senefîsê (Yafes Mezarlığı) Mezarlığı’ndaki mezarlıklar ziyaret edildi. Ardından Cizre Asri Mezarlığı’na geçildi. Bu mezarlıkta da farklı tarihlerde hayatını kaybeden kişilerin mezarları ziyaret edildi. Mezarlık başında okunan dualar ile hayatını kaybedenler anıldı.

SAVAŞA KARŞI ‘YAŞAM NÖBETİ’ BAŞLIYOR

Mezarlık başında kısa bir konuşma yapan HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, mezarlık ziyaretlerini değerlerine sahip çıkmak ve hayatını kaybedenleri anmak için gerçekleştirdiklerini belirtti. Onların mücadelesini sahiplendiklerini kaydeden İmir, "Yine bir bayram arifesindeyiz ve bu arifede sınırımızda yine bir savaş var. Bütün bayramlarda huzur ve barış ortamı olmasını istiyoruz. Fakat iktidar kendi ömrünü uzatmak için savaş çıkarıyor. Bu halkın çocukları katlediliyor. Barışı savunduğumuz için büyük bedeller ödedik ama ne olursa olsun savaş çığırtkanlarına karşı barışı savunmaya devam edeceğiz. Savaşa karşı barışı savunmak ve ölümlere karşı yaşamı savunmak için nöbet başlatıyoruz. Bu savaşa karşı bayramda parti binalarımızda ‘Yaşam nöbeti’ tutacağız. Bütün halkımızı nöbetimize katılmaya çağırıyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar