Sırbistan ile Kosova arasında gerginlik: Mitroviça’da siren sesleri

Sırbistan ile Kosova arasında gerginlik: Mitroviça’da siren sesleri
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Kosova'daki Sırpların daha fazla zulme tolerans göstermeyeceğini söyledi. Kosova’da Sırpların yoğunlukta yaşadığı Mitroviça’da siren sesleri duyuldu.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosova yönetiminin ülkenin kuzeyinde yaşayan Kosovalı Sırplara bu gece saldırmayı planladığını iddia etti. Vucic, Belgrad'da bugün yaptığı halka sesleniş konuşmasında Kosova'daki Sırpların daha fazla zulme tolerans göstermeyeceğini söyledi.

'BİZ BARIŞI ARAYACAĞIZ AMA SÖYLEMELİYİM Kİ TESLİM OLMAYACAĞIZ'

Sputnik'te yer alan habere göre, Kosovalı Sırplardan, Arnavutlara yönelik bir saldırı ya da kışkırtma olmayacağı yönünde söz aldığına işaret eden Vucic, bu durumun, "Arnavutların yaptıklarından bağımsız olarak değişmeyeceğini", ancak Sırpların da kendi evlerini koruyacaklarını kaydetti.

Vucic, "Biz barışı arayacağız ama söylemeliyim ki teslim olmayacağız. Sırplara zulmetmeye, Sırplarla alay etmeye, Sırpları öldürmeye kalkarlarsa Sırbistan kazanacak." şeklinde konuştu.

KOSOVA'DA SİREN SESLERİ DUYULDU

Vucic'in açıklamasından saatler sonra Kosova'da hava saldırısı sirenlerinin duyulduğu bildirildi.

Yerel yayın organları ve sosyal medyada yer alan görüntülerde, Kosova'nın kuzeyindeki Sırpların yoğun yaşadığı bölgelerde hava saldırısı sirenlerinin duyuldu.

Mitroviça'da hava saldırı sirenleri çalmaya devam ederken, sokakların da boşaltıldığı görülüyor

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar