Sırbistan Cumhurbaşkanı Vučić Lavrov'un ziyaretinin engellenmesine tepki gösterdi

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vučić Lavrov'un ziyaretinin engellenmesine tepki gösterdi
Sırbistan lideri Vučić, Rusya Dışişleri Bakanı'nın ülkeye ziyaretini hava sahasını kapatarak engelleyen Bulgaristan, Karadağ ve Kuzey Makedonya'ya tepki gösterdi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Belgrad ziyaretinin engellenmesiyle ilgili konuştu.

Gazete Duvar'ın Sırbistan Radyo ve Televizyon'daki (RTS) konuşmasından aktardığına göre, Vučić Bulgaristan, Karadağ ve Kuzey Makedonya'nın hava sahasını kapatarak Lavrov'un Sırbistan ziyaretini engellemesine tepki gösterdi. Sırbistan Cumhurbaşkanı, "Bir terslik bekliyordum. Üzüldüm ama şaşırmadım. Sırbistan gibi küçük bir ülkeye yapılan bu organize saldırı ve histerilerle uzun zamandır karşı karşıya kalmadım" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Sırbistan ziyaretinin engellenmesiyle ilgili "Benzeri görülmemiş bir karar" tepkisi vermiş, "Batı'ya göre Sırbistan'ın ortaklarını seçme konusunda hiçbir seçme hakkı, özgürlüğü yok. Bu bir kabalıktır ancak bu bizim için pek şaşırtıcı değil" demişti.

SCHOLZ SIRBİSTAN'A GİDECEK

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un 10 Haziran'da Sırbistan'ı ziyaret etme planıyla ilgili ise "Scholz, Lavrov ziyareti gerçekleşseydi de gelecekti. Kendisi her halükarda Sırbistan için çantası dolu geliyor" diye konuştu.

Öne Çıkanlar