Sine-Sen'in yeni başkanı oyuncu Mehmet Esen oldu

Sine-Sen'in yeni başkanı oyuncu Mehmet Esen oldu
DİSK'e bağlı Sinema Emekçileri Sendikası'nın 13. Genel Kurulu'nda belirlenen yeni bir yönetimin genel başkanlığına oyuncu Mehmet Esen seçildi.

DİSK’e bağlı Sinema Emekçileri Sendikası (Sine-Sen), dün (26 Aralık) 13. Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Yeni yönetimin belirlendiği genel kurulda 9 yıldır sendikanın genel başkanlığını yürüten Zafer Ayden görevini oyuncu Mehmet Esen’e devretti.

Zafer Ayden genel kurula seslenirken Sine-Sen’in zor bir dönemi geride bıraktığını, sendikalar yasasının sinema işkolunda yarattığı güçlüklere ve parçalılığa, maddi imkansızlıklara ve pandemi koşullarına rağmen set emekçilerinin insanca çalışma koşulları için mücadeleyi kesintiye uğratmadıklarını söyledi. Başkanlık görevini bırakan Ayden, mücadeleden emekli olunmayacağını ve sendikada çalışmalara devam edeceğini belirtti.

Sendika.org'un aktardığına göre, daha sonra üyeler ve konuklar söz alarak sinema emekçilerinin mücadele ihtiyacı ile sendikanın mevcut durumu arasında bir mesafe olduğuna dikkat çekerek bunun için hem sinema emekçilerinin hakları konusunda etkin bir şekilde bilgilendirilmesi ve mücadeleye aktif olarak katılacak üyelerin önünü açacak bir sendikal işleyişin oturtulması gerektiği konusunda görüş, öneri ve eleştirilerini paylaştı.

Yeni dönemde genel başkanlığa aday olan oyuncu Mehmet Esen de Yılmaz Güney’in Yol filmiyle başlayan Sine-Sen serüvenini yaklaşık 40 yıldır sürdürdüğünü, işverenlerin oldukça örgütlü davrandığı sektörde mücadele etmenin bütün sinema emekçileri açısından bir bedeli olduğunu ancak mücadele etmeden kazanım elde edilemeyeceğini, sinema emekçilerinin örgütlü mücadelesini ilerletmek için çalışmak istediğini söyledi.

Sine-Sen’in yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Genel Başkan
Hulusi Mehmet Esen

Genel Sekreter
Galip Görür

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri
Ferhat Gülaşlar
Hüseyin Kuzu
Mehmet Bükülmez
Gülcan Aydoğan
Banu Uzpeder

Öne Çıkanlar