Sinan Adıyaman: Dördüncü doz kararı bir skandaldır

Sinan Adıyaman: Dördüncü doz kararı bir skandaldır
Sağlık Bakanlığı tarafından dördüncü aşı tanımlanması üzerine Prof. Dr. Sinan Adıyaman açıklamada bulundu.

Sağlık Bakanlığı'nın aldığı son karara göre; sağlık çalışanları ve öncelikli gruptakilere ise dördüncü doz aşı hakkı verildi. Ayrıca, yurtdışına çıkışlarda bazı ülkeler tarafından iki doz BioNTech aşısı istenmesi nedeniyle, iki doz Sinovac ve bir doz BioNTech yaptıranlara dördüncü doz aşı hakkı tanımlandı. Alınana karara tepki gösteren Türk Tabipleri Birliği (TTB) eski başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istifa etmelidir. Çünkü dördüncü doz kararı bir skandaldır. Hiçbir ülkede dördüncü doz aşı tartışması yok. Hiçbir ülkede dördüncü doz aşı uygulaması yok. Hatta birçok ülkede hâlâ üçüncü doz bile uygulanmıyor. Türkiye’de toplumla dalga geçiliyor. Salgını yönetemediklerini çok net olarak ortaya koyarak Türkiye’yi dünyaya rezil ediyorlar" ifadelerini kullandı.

BirGün'ün haberine göre; Prof. Dr. Adıyaman, Sağlık Bakanlığı dördüncü doz Covid-19 aşısı kararına tepki gösterdi. Sağlık Bakanlığı’nın dördü doz aşı kararıyla Türkiye’yi dünyaya rezil ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Adıyaman şunları söyledi:

"İki doz Sinovac’tan sonra üçüncü doz aşı kararı alındı. Şimdide ikinci doz Sinovac aşısı olup üçüncü dozunu BioNTech aşısı olanlara dördüncü doz BioNTech aşı olunmasının önü açıldı. Sağlık Bakanlığı salgın nasıl yönetilemez ve bilim nasıl katledilir dersi veriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istifa etmelidir. Çünkü dördüncü doz kararı bir skandaldır. Hiçbir ülkede dördüncü doz aşı tartışması yok. Hiçbir ülkede dördüncü doz aşı uygulaması yok. Hatta birçok ülkede hâlâ üçüncü doz bile uygulanmıyor. Türkiye’de toplumla dalga geçiliyor. Salgını yönetemediklerini çok net olarak ortaya koyarak Türkiye’yi dünyaya rezil ediyorlar. Başından beri söylüyoruz, Sinovac aşısında ısrar etmek hataydı."

Öne Çıkanlar