16 yaşındaki Sıla Şentürk'ü katleden Hüseyin Can Gökçek tutuklandı

16 yaşındaki Sıla Şentürk'ü katleden Hüseyin Can Gökçek tutuklandı
16 yaşındaki Sıla Şentürk'ü evinde bıçaklayarak öldüren Hüseyin Can Gökçek ‘Çocuğu nitelikli kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk'ü bıçaklayarak öldüren 21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek tutuklandı.

Sıla Şentürk'ü öldürdükten sonra kaçarken yakalanan Gökçek'in emniyette susma hakkını kullandığı öğrenildi. DHA'nın haberine göre Gökçek; polisteki ifadesinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında çelik yelek giydirilerek adliyeye getirildi.

Savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Gökçek, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince "çocuğu nitelikli kasten öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı uzmanlarınca Sıla’nın ailesine rehberlik ve psiko-sosyal destek verilmeye başlandı. Giresun’a gelen uzmanlar aile fertleriyle görüşmeye başladı.

Sıla Şentürk ile geçen yıl tanıştığı belirtilen Hüseyin Can Gökçek, bir süre telefonla görüştüğü Sıla'yı geçen yıl 22 Mart'ta Giresun’a gelerek kaçırdı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın açıklamasına göre; Şentürk ailesinin şikayeti üzerine Trabzon’da yakalanan Gökçek, "çocuğun cinsel istismarı" ve "çocuğun kaçırılması ve alıkonulması" suçundan tutuklandı.

25 Mart 2021 tarihinde hakkında acil koruma kararı alınan Sıla Şentürk ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na ait Çocuk Sevgi Evi’ne yerleştirildi. Sıla, 12 Nisan 2021'de hakkındaki danışmanlık tedbiri kararı kapsamında ailesinin yanına döndü.

AİLE ŞİKAYETTEN VAZGEÇTİ, SERBEST KALDI

Ancak bir süre sonra Şentürk ailesinin şikayetinden vazgeçmesi üzerine, 1 ay cezaevinde kalan Gökçek, mahkemeye yüzde 50 engelli olduğuna dair sağlık raporu da sunması göz önüne alınarak tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakıldı.

10 AYRI SUÇTAN SABIKALI

Gökçek’in 10 ayrı suçtan sabıkası olduğu da ortaya çıktı. Gökçek, Sıla Şentürk’e ölüm tehditleri göndermeye başladı. Bu tehditlerin sürmesi üzerine 16 Kasım 2021'de Sıla hakkında ikinci kez acil korunma kararı alınıp yeniden Çocuk Sevgi Evi’ne yerleştirildi. Aile, Gökçek hakkında "tehdit" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Sıla, 7 Aralık tarihinde ailesi tarafından kısmen felç geçiren işitme ve konuşma engelli babaannesine bakması için devlet korumasından alınarak eve getirildi.

TEHDİTLERİN ARDINDAN ÖLDÜRDÜ

16 Şubat tarihinde ise aile fertlerinin olmadığı sırada genç kızın bulunduğu eve gelen Hüseyin Can Gökçek, Sıla Şentürk’ü boğazını keserek öldürdü. 

Öne Çıkanlar