Sıfır telefon almak hayal oldu: 'Yenilenmiş telefon' satışları tüm dünyada revaçta

Sıfır telefon almak hayal oldu: 'Yenilenmiş telefon' satışları tüm dünyada revaçta
Değişen ekonomik dengeler dünya genelinde insanları sıfır akıllı telefon almak yerine yenilenmiş telefonlara yöneltti. Yenilenmiş telefon satışları tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı.

Sıfır cihazlardan daha uygun fiyata ve sıfıra yakın performansa sahip olan yenilenmiş cihazlar, tüm dünyada tüm dünyada rağbet görüyor. İnsanlar, aynı ürüne çok daha fazla para vermemek için sıfır telefon yerine yenilenmiş telefonları tercih ediyor.

Akıllı telefon fiyatları Türkiye'de astornomik bir hızla arttığı için üst seviye bir akıllı telefon almak artık neredeyse hayal oldu. Dünyanın geri kalanında da insanlar sıfır bir ürün alacakken bir değil iki kere düşünüyor.

YENİLENMİŞ TELEFON NEDİR?

Yüksek akıllı telefon fiyatları için en ideal seçenek yenilenmiş telefonlar olarak tüketicinin dikkatini çekiyor. Teşhir ürünlerinin ya da ikinci el telefonların yetkili ve lisanslı servislerce parça değişimleri ve onarımları yapılarak sıfıra yakın performansla kullanıma hazır hale getirilmiş versiyonları olan yenilenmiş telefonlar, dünya çapında patlama yaşamış durumda.

UCUZ AMA YENİLENMİŞ TELEFON TERCİH EDİLİYOR

Sıfıra yakın olacak şekilde tamir edilen 'yenilenmiş telefonlar', doğal olarak sıfır ürünlerden daha ucuz oluyor. Paylaşılan verilere göre geçtiğimiz yıl, yenilenmiş telefon satışlarında yüzde 15 seviyesinde bir artış görüldü ve yenilenmiş telefon satışları tarihin en yüksek seviyesine ulaştı. En fazla tercih edilen yenilenmiş telefonlar ise Samsung ve Apple marka olanlardı.

Pazar pazar incelendiğinde; Güney Amerika pazarında yenilenmiş telefon satışları bir önceki yıla göre yüzde 29 arttı. Hindistan'da da yenilenmiş telefon satış oranı yüzde 25 arttı. Üçüncü sıradaki ABD'de yükseliş yüzde 15 olurken, Çin'deki yükseliş yüzde 10 olarak kaydedildi. Dünya geneline bakıldığında ise artış yüzde 15 seviyesinde oldu.

Öne Çıkanlar