Sibirya kışı uyarısı: İstanbul'da 1987'den sonraki en yoğun kar yağışı olacak

Sibirya kışı uyarısı: İstanbul'da 1987'den sonraki en yoğun kar yağışı olacak
AKOM, İstanbul için yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. İBB de "Çarşamba akşamdan itibaren İstanbul, Sibirya soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek" dedi.

Türkiye, Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgasına hazırlanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde yer alan verilere ve AKOM’un uyarılarına göre çarşamba gününden itibaren kar yağışı İstanbul’u ve yurdun büyük kısmını saracak.

14 MART'A KADAR SÜRECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan verilere göre, 10 Mart Perşembe günü kuvvetli bir şekilde etkisini göstermeye başlayacak olan kar yağışı, 14 Mart Pazartesi’ye kadar kalacak. Soğuk hava dalgası uzun süre tüm Türkiye’yi etkileyecek.

İSTANBUL'DA PAZAR GÜNÜ REKOR YAĞIŞ

AKOM tarafından yayımlanan uyarıya göre İstanbul’da perşembe günü metrekareye 3 ila 10 kilogram kar yağışı beklenirken pazar gününe kadar yağış kuvvetini artırarak devam edecek. Pazar günü metrekareye 5 ila 12 kilogram kar bekleniyor.

Uzman yorumlarına göre yurda yaklaşmakta olan soğuk hava ve kar yağışının İstanbul’daki etkisi yüksek olacak. 1987’de yaşanan ve "efsane kış" olarak nitelendirilen yoğun kar yağışlı mart ayından sonra en yoğun kar yağışının 10-14 Mart tarihleri arasında görülebileceği tahmin ediliyor.

İBB: EKİPLER TEYAKKUZDA OLACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise, AKOM'un verilerine ilişkin yeni bir uyarıda bulundu.

İBB'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "AKOM verisine göre Çarşamba akşamdan itibaren İstanbul, Sibirya soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. Hafta başına kadar etkili olması beklenen dondurucu soğuklar ve kar yağışına karşı ekiplerimiz teyakkuzda olacak. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları noktasında uyarırız" ifadeleri kullanıldı.

1987 KIŞINDA NE OLMUŞTU?

Meterolojinin 9 derece sıcaklık tahmini yaptığı İstanbul'da beklenmedik bir şekilde sıcaklığın -5 dereceye kadar düşmesiyle günlerce süren yoğun bir kar yağışı görülmüştü. İstanbul'da 18 saat süren yağış sonucu kar kalınlığı kent merkezinde 1 metreyi buldu. Okullar yaklaşık iki hafta boyunca tatil edildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar