SGK Başkanı Ceylan görevden alındı

SGK Başkanı Ceylan görevden alındı
Vekaleten yürüttüğü SGK Başkanlığı görevinden alınan Cevdet Ceylan'ın yerine Çalışma Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı olan Kürşad Arat atandı.

Fotoğraf: Çalışma Bakanlığı


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı görevine 31 Ağustos 2021 tarihinden itibaren vekaleten atanan Cevdet Ceylan, başkanlık görevinden alındı.

Görevden alınan Ceylan'ın yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı olan Kürşad Arat'ın getirildiği öğrenildi.

KÜRŞAD ARAT KİMDİR?

1971 Balıkesir doğumlu olan Kürşad Arat, 1993 tarihinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. 1995 yılında University of San Francisco'dan İşletme-Finans dalında yüksek lisans derecesi aldı. 1997 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda çalışmaya başladı. Piyasalar, İletişim ve Dış İlişkiler, Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdürlüklerinde ve Merkez Bankası Frankfurt Temsilciliğinde uzman yardımcısı, uzman, Müdür Yardımcısı ve kıdemli temsilcilik memuru kadrolarında 18 yıl boyunca çalıştı. 2012 yılında TBMM Dilekçe Komisyonu "Dövize Endeksli Konut Kredisi Mağdurları" komisyonunda görev aldı. Aralık 2015-Ağustos 2016 arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Bakan Danışmanı olarak çalışan Arat, 2006’dan itibaren ise ODTÜ İşletme Bölümünde yarı zamanlı öğretim üyesi olarak ders vermektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapan Arat, 06.12.2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Bakanlık temsilcisi olarak Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı. Alınan son kararla Arat, SGK Başkanlığına getirildi.

Öne Çıkanlar