SGK, 1 Haziran'ı beklemedi

SGK, 1 Haziran'ı beklemedi
Normalleşme için haziran başı işaret edilirken, SGK yeterli personel olmadığı gerekçesiyle kronik hastalığı bulunan, 60 yaş üzerinde olan memurları işe çağırdı.

Coronavirus salgınında normalleşme için plan hazırlanırken, birçok tedbirin gevşetilmesi için 1 Haziran tarihi işaret ediliyor. 

Ancak esnek çalışma modeline geçen Sosyal Sigortalar Kurumu'na(SGK) bağlı bazi il müdürlükleri yeterli çalışan olmadığı gerekçesiyle esnek çalışmayı bıraktı.

Cumhurbaşkanlığı genelgesine karşın hamile, engelli, kronik hastalığı bulunan, 60 yaş üzerinde olan personeli de göreve çağırdı. Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü gerekçe olarak da dönüşümlü çalışma programı kapsamında yeterli personelin gelmediğini savunurken, işe gelmeyenler hakkında idari işlem yapılacağı duyuruldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü ise esnek çalışmayı sonlandırdı. Müdürlükte Cumhurbaşkanlığı kararı kapsamında idari izinli olanlar istisna tutuldu.

cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, Birleşik Kamu-İş’e bağlı Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, Kayseri’nin yanı sıra SGK’ye başka il müdürlüklerinin de benzer uygulamalar duyumunu aldıklarını ifade ederek  "Yeni bir Cumhurbaşkanlığı kararı olmadan göreve çağrılamazlar.

Bu kabul edilemez. Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün yaptığı gibi dezavantajlı grupları hariç tutarak esnek çalışmayı kaldırabilir" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar