Sezgin Baran Korkmaz, ABD'ye iade edilirse 205 yılla yargılanacak

Sezgin Baran Korkmaz, ABD'ye iade edilirse 205 yılla yargılanacak
Avusturya Adalet Bakanlığı, mahkemenin Türkiye yerine ABD’ye iade etme kararını onaylarsa Korkmaz, 205 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Avusturya’da tutuklu olarak yargılanan Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’ye iadesi için yapılan başvuruda Wels Bölge Mahkemesi kararını verdi. ABD’nin iade başvuru dosyasını inceleyen mahkeme, Korkmaz’ın şartlı iadesine karar verdi.

Daha önce Türkiye’nin talebini de değerlendiren aynı mahkeme, Korkmaz’ın iadesine karar vermişti. Korkmaz’ın Türkiye’ye mi ABD’ye mi iade edileceği konusunda son sözü Avusturya Adalet Bakanlığı verecek. Korkmaz’ın, Wels Bölge Mahkemesi’nin ABD’ye iade kararını temyiz etme hakkı var.

VOA Türkçe'nin aktardığına göre, Adalet Bakanlığı, mahkemenin Türkiye yerine ABD’ye iade etme kararını onaylarsa Korkmaz, 205 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Wels Bölge Mahkemesi, ABD’de Korkmaz aleyhine hazırlanan iddianamede yer alan kara para aklama suçlamasını iade talebi kapsamından çıkartarak sadece dolandırıcılıktan yargılanabileceğine hükmetti.

ABD’nin Utah eyaletindeki Salt Lake Bölge Mahkemesi’nde, eyalet başsavcılığının talebi üzerine Korkmaz’a 225 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. İddianamede Korkmaz’a 12 ayrı suçlama yer almış, usulsüz şekilde yaptığı para transferlerinin her biri için 10 ayrı suçlamada bulunulmuştu.

İddianamede, Korkmaz’ın usulsüz olarak yaptığı havale ve para transferleri 10 suç için ayrı ayrı 20’şer yıl hapis cezası istenmişti Korkmaz için ayrıca kara para aklamaktan da 20 yıl, mahkemeye yalan beyanda bulunmaktan 5 yıl olmak üzere toplam 225 yıl hapis cezası istenmişti.

Öne Çıkanlar