Şeyh kapısında, 'bekleme yapma' anonsu

Şeyh kapısında, 'bekleme yapma' anonsu
Erdoğan'ın da ziyaret ettiği İsmailağa Cemati liderinin 'görüş günü'nde kapısına giden anonslarla uyarılıyor

HABER MERKEZİ-  İstanbul Fatih Merkezli İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu sağlık problemi nedeniyle kalabalık içinde görülmezken, tarikatı olası söylentilerin önüne geçebilmek için Çavuşbaşı'ndaki kitlesine 'görüş günü özel yayını' yapıyor

Odatv'nin haberine göre, tarikatın müritleri 'türbe' ziyareti yapar gibi Ustaosmanoğlu'nu ziyaret ediyor.

'GÖRÜŞ GÜNÜ' İLAN ETTİLER

Çavuşbaşı'ndan cemaat adına  canlı yayın yapan kişinin, "Şu anda binlerce bayan geldi, görüş yaptı. Şimdi erkekler görüş yapıyor. Sultanımızın sağlığı yerinde olduğu sürece öğle namazına peşine görüş oluyor" dediği görülüyor.

'BEKLEME YAPMIYORUZ'

Camın arkasında duran Mahmut Ustaosmanoğlu'nu müritleri ziyaret ederken, görüntülerde seslenen başka birinin ise sık sık, "Maşallah diyoruz, Kuran'dan ayetler okuyoruz. İsteklerimizi, dualarımızı kalbimizden geçirerek devam ediyoruz" dediği görülüyor.

Aynı kişinin, ziyaretçilerden Nazar ayetleri ve Fatiha okunmasını istediği de görülürken, "Sultanımıza bakarak devam ediyoruz, bekleme yapmıyoruz. Başka şeylerle ilgilenmeyin. Faydalanabildiğiniz kadar faydalanın" ifadeleri de kullanılıyor.

İsmailağa Cemaati, yaklaşık 10 yıl önce Fatih'teki İsmailağa Camii'nde işlenen imam cinayetiyle gündeme gelmiş, ardından da cemaatin 'vitrin yüzü' Mahmut Ünlü'nün anaakım medya kanallarında yaptığı konuşmalarla geniş kitleler tarafından duyulmuştu. 

'DİNE ŞERİATA BAĞLI REİS-İ CUMHURA' ŞÜKÜR

Son on yılda en fazla etki alanını genişleten cemaatlerden kabul edilen İsmailağa'nın lideri Osmanoğlu, 2014 yılında Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan tarafından ziyaret edilmişti. Ziyaret,  cemaat tarafından fotoğraflar ve "Şükür Ya Rabbi! 90 yıl sonra dine şeriata bağlı bir reis-i cumhur geliyor Elhamdülillah, hu" ve "Başbakan, Efendi Hazretlerimiz'den dua ve himmet talep ettiler. Efendi Hazretlerimiz de kendisine hayır duada bulundular" mesajılarıyla duyurulmuştu. 

Öne Çıkanlar