'Sevgi Barış Dostluk' ödülünü TTB Başkanı Prof. Dr. Fincancı’ya verilmesine AKP'li İlçe Başkanı’ndan tepki

'Sevgi Barış Dostluk' ödülünü TTB Başkanı Prof. Dr. Fincancı’ya verilmesine AKP'li İlçe Başkanı’ndan tepki
AKP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Av. Bozkurt 'Sevgi Barış Dostluk' ödülünü TTB Başkanı Prof. Dr. Fincancı’ya verilmesine ödülün Ereğli halkını temsil etmediğini söyleyerek tepki gösterdi.

AKP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Av. Saffet Bozkurt, Ereğli Belediyesi'nin düzenlediği 'Sevgi Barış Dostluk Festivali’nde Sevgi Barış Dostluk' ödülünün Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya verilmesine tepki gösterdi. Ödülün Ereğli halkını temsil etmediğini söyleyen Bozkurt, "Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı bu tarihi hatadan dönmeye davet ediyor, ödül listesinden Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’yı çıkartmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

T24’ün aktardığı habere göre; Zonguldak'ın CHP'li Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin düzenlediği 'Sevgi Barış Dostluk Festivali’nde Sevgi Barış Dostluk' ödülü Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya verildi. Bu duruma AKP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Av. Saffet Bozkurt ise tepki gösterdi, ödülün Ereğli halkını temsil etmediğini söyledi.

Bozkurt açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından ilçemizde düzenlenen Sevgi Barış Dostluk Festivali’nde bu yıl Sevgi Barış dostluk adı altındaki ödülün daha önce ‘terör örgütü PKK propagandası yapmaktan’ ceza alan, Türkiye’nin Ermenilere sözde soykırım yaptığı yalanını savunan ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a sözde özgürlük platformu kurucuları arasında yer alan Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya verilmesini kınıyoruz. Bu ödül sağlık çalışanları adına verilecekse ülkesini, milletini seven ve savunan bir sağlık çalışanı bulunamamış mıdır? Ülkemizde ve ilçemizde vatansever ve canını ortaya koyan fedakar o kadar sağlık çalışanı temsilcisi ve sağlık çalışanı varken, adeta bir ‘terör sevicisi’ ne sağlıkçıları temsil ettiği iddiasıyla ‘Sevgi Barış Dostluk’ ödülü verilmesi tam bir aymazlıktır. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı istediği kişiye istediği ödülü verebilir. Ancak, bu ödül Kdz. Ereğli adına asla verilmemelidir. Kdz. Ereğli halkı vatanseverdir ve Sevgi Barış Dostluk ödülünü adeta bir ‘terör sevicisi’ kişiye verilmesini asla kabul etmeyecektir. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı bu tarihi hatadan dönmeye davet ediyor, ödül listesinden Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’yı çıkartmasını bekliyoruz."

Öne Çıkanlar