Sessiz soygun mu? Ümit Beyaz'dan OGS'nin kaldırılmasıyla ilgili önemli iddia

Sessiz soygun mu? Ümit Beyaz'dan OGS'nin kaldırılmasıyla ilgili önemli iddia
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, 31 Mart'ta son bulacak OGS uygulamasıyla ilgili önemli bir iddiada bulundu. İktidarın OGS'yi neden kaldırdığı belli oldu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada OGS'nin HGS'ye çevrilmesinde iktidarın planını gündeme taşıdı. Beyaz, İktidarın OGS ile ilgili sinsi hamlesini mecliste yaptığı konuşma ile ifşa etti.

OGS ile ilgili apar topar alınan kararın vatandaşlarımız arasında şaşkınlık yarattığını belirten Beyaz, "Tüketici haklarını konuştuğumuz bugünde, özellikle İstanbullu vatandaşlarımızın hükümet eliyle nasıl aldatılmak istendiğini dikkatinize sunmak istiyorum" dedi. 

31 Mart itibariyle paralı yol ve köprülerden geçiş için kullanılan OGS sistemi kullanım dışı bırakıldığını hatırlatan Beyaz, "Bunun yerine tüm araçlar HGS denilen etiketi kullanacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü'nün, apar topar aldığı bu karar vatandaşlarımız arasında şaşkınlık yarattı. HGS sisteminden daha verimli çalışan OGS’nin kullanımdan kaldırılmasına kimse anlam veremedi. Ne Karayolları ne de Bakanlık bu konuda dişe dokunur bir açıklama yaptı. Ben de bizzat bir OGS kullanıcısı olarak bu sistemin neden devre dışı bırakıldığını buradan açıklamak istiyorum. OGS cihazları gişesi olmayan paralı bir yola girdiğinizde, bakiyenizden para eksildiğini çıkardığı uyarı sesiyle haber verir. HGS etiketlerinde ise böyle bir durum söz konusu değildir."

YARIM SAATLİK YOL İÇİN BEŞ AYRI ÜCRET

Beyaz, konuşmasında şu değerlendirmelere yer verdi:

"OGS kullanan vatandaşlarımız artık İstanbul’da şehir içinde seyahat ederken bile bu sesi sık sık duymakta, geçiş garantisi ile yaptırılmış bir yola girdiğini anlamaktadır. Bakınız bugün İstanbul’da havaalanına aracıyla gitmek isteyen bir kişi, kullandığı güzergaha göre ayrı ayrı müteahhitlerin yaptığı yollara girdiği için beş altı kez bu sesi duymaktadır. HGS kullanan vatandaşlarımız ise kaç kere ücretlendirildiğini ancak ay sonunda ekstresine bakarsa anlayabilir. Yarım saatlik bir yolda beş ayrı ücret ödemek tabi ki vatandaşımızın tepkisini çekmektedir.

Hükümetimizde düşünüp taşınmış, bu tepkiyi azaltmak için, mümkün olduğu kadar sürücüleri kaç kere para verdiğini anlamayacağı bir sisteme mecbur bırakma yoluna gitmiştir. Yani OGS sisteminin kaldırılmasındaki asıl amaç bip sesinden duyulan korkudur.

Vatandaşımızın geçiş garantili yollar vasıtasıyla söğüşlendiğinden haberi olmasın gayretidir. Hem insanları bu yollara mecbur bırakmak, Hem de ödedikleri fahiş ücretleri anlamasınlar diye, Böyle ali cengiz oyunlarına başvurmak, Ancak bu hükümete yakışırdı."

Öne Çıkanlar