Saldırıyla eşi, oğlu ve kardeşi öldürülen Serdar İzol: Ölümle tehdit edildim

Saldırıyla eşi, oğlu ve kardeşi öldürülen Serdar İzol: Ölümle tehdit edildim
Urfa Adliyesi önünde adalet çağrısı yapan Serdar İzol, "Ailemden 4 kişi öldürüldü. Şimdi de ben ölümle tehdit ediliyorum. Katliam yaptılar ama dışarıda geziyorlar" dedi.

Urfa'da 15 Haziran 2019’da silahlı baskında eşi, oğlu, ağabeyi ve ağabeyinin eşini kaybeden Serdar İzol, AKP eski milletvekili Zülfükar İzol’un talimatıyla "ölümle tehdit" edildiğini söyledi.

Urfa’nın Siverek ilçesi Çeltik Mahallesi’nde, 15 Haziran 2019’da İzol ailesine mensup kişiler arasında "arazi anlaşmazlığı" iddiasıyla yaşanan silahlı kavgada AKP eski milletvekili Zülfükar İzol’un akrabalarının saldırısında eşi Meral İzol, oğlu Musa Serhat İzol, ağabeyi Hakkı İzol ve ağabeyinin eşi Zozan İzol’u kaybeden Serdar İzol, ölüm tehditleri aldığını söyledi. 

DARP EDİLDİ, KÖPEKLERİ ÖLDÜRÜLDÜ: ‘SALDIRANLAR ZÜLFİKAR İZOL’DAN TALİMAT ALDIĞINI SÖYLEDİ’

Maruz kaldığı tehditlere dair Urfa Adliyesi önünde konuşan Serdar İzol, Aksaray’da 22 Aralık’ta görülen dava duruşmasından bir hafta önce AKP eski milletvekili Zülfükar İzol’un kardeşi Cihan İzol’un talimatıyla yaşadığı Çeltik Mahallesi'nde 3 çoban tarafından darp edildiğini dile getirdi. İzol, yaşanan saldırıdan sonra Siverek Devlet Hastanesi’ne giderek darp raporu aldığını ve sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunduğunu kaydederek, "Beni darp edenler Zülfikar İzol’un talimatıyla tehdit ettiklerini söyledi. Ben tehditlere rağmen Aksaray’a gittim ve duruşmaya katıldım. 4 gün önce (26 Aralık) de Cihan İzol’un evinden çıkan 3 kişi bana ait 2 köpeği silahla vurarak öldürdüler" diye konuştu.

‘OĞLUM KÖPEKLERİ VURANLARIN CİHAN İZOL’UN EVİNE GİRDİĞİNİ GÖRMÜŞ’

Köpeklerin öldürülmesinin mahalleden taşınması için "tehdit" olduğunu dile getiren İzol, "‘Biz güçlüyüz, her şeyi yaparız’ diyorlar. Bizim köpeklerimiz öldürüldüğünde jandarmaya haber verdik. Geldiler inceleme yaptılar ve savcılığa intikal etti. Yapan kişileri oğlum gördü. Cihan İzol’un evine girdiklerini söyledi ancak jandarmalar bir şey yapmadılar. Jandarma daha bizim yanımızdayken katliamı yapanlar, evden çıkıp arabaya binerek uzaklaştılar. Jandarma, savcıdan izin almadan köpekleri öldürenlerle ilgili bir işlem yapamayacaklarını söyledi. Bunu yapanlar bana ‘mahalleden ayrılmazsan seni de bu köpekler gibi öldürürüz ve kimse bize dokunmaz’ mesajı verdiler" şeklinde konuştu.

‘AİLEM ÖLDÜRÜLDÜ, ARSALARIMIZ ELİMİZDEN ALINDI, ŞİMDİ DE BENİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİYORLAR’

Mahallede oğlu Yusuf Rojhat İzol ile birlikte yaşadığını ve can güvenliklerinin olmadığını belirten İzol, yetkililere seslenerek şunları söyledi: "Bizim arsalarımız ellerimizden alındı. Ailemden 4 kişi öldürüldü. Şimdi de ben ölümle tehdit ediliyorum. Katliam yaptılar ama dışarıda geziyorlar. Adalet, kanun tanımıyorlar. Kardeşleri eski vekil olduğu için onun arkasına saklanıyorlar. Yapılan yargılamalarda meşru müdafaada bulunmamıza rağmen ailemden 3 kişi hakkında savcı müebbet hapis istedi. Biz sadece adalet istiyoruz. Sadece kendimiz için değil, herkes için adalet istiyoruz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz ve adaleti arayacağız. Sağlık durumum izin verseydi, her gün adliye binası önünde otururdum ancak sağlık sorunlarım var. Bütün vicdanlı ve duyarlı insanlara sesleniyorum; sesimizi duysunlar. Sadece adalet istiyoruz. 'Siverek Katliamı' devam ediyor, bunu artık durdurun."

 İDDİALARI YALANLADI

Serdar İzol'un iddialarına ilişkin telefonla ulaşılan Cihan İzol'un kardeşi Medeni İzol, iddiaları yalanlarken, Cihan İzol'un arayıp detaylı bilgi vereceğini söyledi. Ancak Cihan İzol aramadı.

NE OLMUŞTU?

Urfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çeltik Mahallesi’nde 15 Haziran 2019 tarihinde AKP eski Milletvekili Zülfükar İzol’un oğlu ve kardeşlerinin olduğu İzol aşiretine bağlı silahlı bir grup aynı aşirete bağlı bir ailenin evine baskın düzenleyerek Zozan İzol, eşi Hakkı İzol ve Meral İzol ile oğlu Musa Serhat İzol’u öldürdü. Hayatını kaybeden Meral İzol’un oğulları Yusuf Rojhat İzol (15) ile Mehmet Metin İzol ve saldıran grupta olduğu iddia edilen Cihan İzol da olayda yaralandı. Olayda yaralananları taşıyan aracın Çeltik Mahallesi yakınlarında Karakoyun mevkiinde geçirdikleri trafik kazasında Rıdvan Buluş ve Serdar Delen yaşamını yitirdi. Olayın "toprak kavgası" nedeniyle yaşandığı ileri sürüldü.

Olayın ardından Siverek Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Yusuf Rojhat İzol, Mehmet Metin İzol ve Cihan İzol tutuklandı.

Olayla ilgili Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmasının tamamlanması ile Zülfükar İzol’un oğlu Mehmet Fatih İzol, kardeşleri Bülent İzol, Servet İzol, Cemal İzol ve Cihan İzol ile Mehmet Metin İzol, Mustafa Serdar İzol, Serhat Ferman İzol, Müslüm Abuz, Ferhat Tulay ve Yusuf Rojhat İzol hakkında iddianame hazırlandı. 11 sanık hakkında "4 kişiyi tasarlayarak öldürme, 6 kişiyi tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçundan 4’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 83 yıldan 128’er yıla kadar hapis cezası istendi.

 Savcılık, "cinayeti azmettirmekle" suçlanan Zülfükar İzol hakkında ise "takipsizlik" kararı verdi. Davanın 12 Şubat 2020’de Siverek'te ilk duruşmasının görülmesi beklenirken, duruşmaya 2 gün kala dosya "güvenlik" gerekçesiyle Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Olaydan sonra gözaltına alınan AKP eski Milletvekili Zülfükar İzol'un kardeşleri Bülent, Cihan ve Cemal İzol ile oğulları Bozan ile Ferman İzol ve yakınları öldürülen aileden Mehmet Metin İzol ve Yusuf Rojhat İzol tutuklanmıştı. Bozan İzol, 1 ay; Yusuf Rojhat İzol ise 5 ay cezaevinde kaldıktan sonra duruşmalar başlamadan serbest bırakıldı. Sanıklardan Cihan İzol, 5 Ocak 2020’de; Bülent İzol, 6 Ekim 2020’de; Cemal İzol, 10 Ağustos 2021’de görülen duruşmalarda serbest bırakıldı.

Davaya dair 22 Aralık’ta görülen 9’uncu duruşmada dosya savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, sanıklar Cihan İzol, Cemal İzol, Serhat Ferman İzol, Bülent İzol ve sanıklar Servet İzol, Mehmet Fatih İzol, Müslüm Abuz, Ferhat Tulay ve Hüseyin isimli Suriyeli olan kişinin, maktuller Hakkı İzol, Zozan İzol, Meral İzol ve Musa Serhat İzol'e karşı "Kasten öldürme"suçunu işledikleri, müştekiler Zeynep Rümeysa İzol, Gizem İzol, müşteki sanık Mehmet Metin İzol ve Yusuf Rojhat İzol’a karşı silahla ateş etmek suretiyle fikir ve eylem birliği içerisinde "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan, ayrı ayrı 4 kez müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Savcılık, müşteki sanık Mehmet Metin İzol ve sanıklar Mustafa Serdar İzol, Yusuf Rojhat İzol hakkında ise müşteki sanıklar Cihan İzol, Cemal İzol, Serhat Ferman İzol ve Bülent İzol'a yakın mesafeden ateş ettikleri gerekçesiyle "Kasten öldürmeye teşebbüs", suçundan ayrı ayrı 4 kez müebbet hapis cezasına çarptırılmalarını istedi.

Dava, karar verilmek üzere 16 Mart 2022’ye ertelendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar