Eski belediye başkanından kamu mallarının satışına ilişkin açıklama: Halka ait mallar yağmalanıyor

Eski belediye başkanından kamu mallarının satışına ilişkin açıklama: Halka ait mallar yağmalanıyor
İzmir’de kamu mallarının satışıyla ilgili kriz sürerken, görevden alınan eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy ‘halka ait malların yağmalandığını’ açıkladı.

İzmir’in Menemen ilçesinde kriz yaratan kamu mallarının satışıyla ilgili tartışmalar görevden alınan eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un açıklamalarıyla farklı bir boyut kazandı.

Muhalefetin ve halkın yargıya taşıdığı, mahkeme tarafından iptal edilmesine karşın 1.6 milyar lirayı bulan kamu arazileri için yeni satış kararı alan AKP’li Başkanvekili Aydın Pehlivan’a tepki gösteren Aksoy, önümüzdeki hafta konuyla ilgili olarak iptal davası açacağını duyurdu.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Aksoy, "Belediyenin borçları var diyenler hiçbir hizmet yapmadıkları halde 1400 olan personel sayısını neden yeni işçi alıp 2 bin 200’e çıkardılar? Halka ait malların yağmalanmasına hayır" dedi.

Satış kararını savunan AKP’li Pehlivan ise "Biz satış gerçekleştireceksek, tüm çıplaklığı ile hemşerilerimizin katılacağı şeffaf ortamlarda yapacağız. Bunu kapalı kapılar ardında görüşmeyeceğiz" savunması yaparak, açık artırma ihalesi yapacaklarını kaydetti.

NE OLMUŞTU?

AKP'li Aydın Pehlivan yönetimindeki İzmir Menemen Belediyesi'nin belediye mülkiyetindeki 1 milyon 600 bin metrekarelik 160 parselin satışı için belediye başkanvekiline yetki verilmiş, madde tepki çekmişti.

Menemen CHP İlçe Başkanlığı, satış kararına tepki göstermiş, "Menemenlilerin 1 milyon 598 bin 591 metrekarelik, 1 milyar 600 milyon TL değerindeki malını oldu-bittiyle satacaklar. Bu vebalin altında kalırlar. Menemen'i de büyük bir enkazın altında bırakırlar. Borç ödemek gerekçesiyle, borcun 2,5 katı bir satış yapıyor, üstelik yetki sınırı ve denetim sağlamıyorsanız şaibeye çoktan bulaşmışsınız demektir. Hukuka ve vicdana sığmayan bu gaspa, bu gözü dönmüşlüğe sonuna kadar dur diyeceğiz" açıklamasında bulunmuştu.

Böylesi bir satış için tek kişiye yetki verilmesinin kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada "Menemen’i ve belediyeyi yönetme yetkisini halktan almayanlar, halkın oyuyla o koltukta oturmayanlar, halkın malını satamaz. Böylesi dev bir satışı, bu denli pervasızca yapamaz. Bu satışların belediyenin gelir gider dengesine nasıl yansıyacağının analizi yok" denilmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar