Serbest bırakılan istismar faili bu kez başka bir çocuğu istismar etti

Serbest bırakılan istismar faili bu kez başka bir çocuğu istismar etti
Maraş’da gözaltına alınan istismar faili Mustafa Gökot, serbest bırakıldıktan 2 yıl sonra bu kez başka bir çocuğa cinsel istismarda bulundu. Ailesi cezasızlık politikasına tepki gösterdi.

Maraş’ın Pazarcık ilçesine Bağlı Narlı Mahallesi’nde 17 Eylül’de 10 yaşındaki bir çocuk okula gittiği sırada kendisini "okul müdürüyüm" diye tanıtan Mustafa Gökot tarafından önce alıkonuldu, ardından da cinsel istismara maruz bırakıldı. Çocuğun yaşadıklarını bir öğretmenine anlatması üzerine olay ortaya çıktı.

Öğretmenin aileye haber vermesinin ardından çocuğun ailesi ve öğretmeni Narlı Jandarma Karakoluna giderek fail hakkında şikâyette bulundu.

Jandarmanın başlattığı soruşturma kapsamında fail Gökot, Maraş il sınırları dışına çıkarken gözaltına alınarak "çocuğa yönelik cinsel istismar" suçlamasıyla tutuklandı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Gökot’un bu ilk suçu değildi. Gökot, 8 Eylül 2020 tarihinde 16 yaşındaki bir çocuğa tecavüzde bulundu. Daha sonra Gökot’un arkadaşlarının da tecavüz ettiği çocuk hamile kaldı. Hastaneye kaldırılan çocuğun ifadesi üzerine 1 Ekim 2020’de 7 kişi gözaltına alındı. Ancak çocuğun beyanlarına rağmen, yapılan DNA testinde bebeğin babası çıkmaması üzerine serbest bırakıldı.

17 Eylül’de Gökot’un yeni bir cinsel istismar suçuna bulaşmasıyla birlikte, hem çocuğun ailesi hem de mahalleli cezasızlık politikasıyla birlikte artan suç oranlarına dikkat çekmek amacıyla protesto düzenledi.

Çocuğun annesi Ş.I., failin serbest bırakılmasından 2 yıl sonra bu defa kendi çocuğuna cinsel istismarda bulunmasına "serbest bırakılmasa bunlar olmazdı" diyerek tepki gösterdi. Anne Ş.I., olayı şu sözlerle anlattı: "Ben olayı rehber öğretmeninden öğrendim. Kızımın ilk tepkisi arabaya binmeyi kast ederek ‘Bana kızdın mı?’ diye sorması oldu. Ben de kızmadığımı bir yetişkinin bile böyle bir şeyi anlamayarak arabaya binebileceğini söyledim. Sonra öğretmen ile birlikte karakola gittik. Çocuğuma baskı oluşturmadan bir ifade verildi ancak ifade yerinde normal polis memurları vardı. O anda pedagog yoktu."

'SERBEST BIRAKILMASAYDI BUNLAR OLMAZDI'

Gökot’un daha önce de yine cinsel istismardan yargılandığını ancak ceza almadığını ifade eden Ş.I., "Eğer bu kişi içeriye atılmış olsaydı biz böyle bir durum yaşamayacaktık" diye belirtti. Gökot’un ceza alması için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Ş.I., "Gökot’un, ‘arkam sağlam bana bir şey olmaz’ dediği söylendi ancak ben mücadelemi asla bırakmayacağım. Bu sebeple eylem yaptık. Böyle olaylar yaşandığında kimse üzerine kapamaya çalışmasın. Çocuklarına korkmamaları gerektiğini de öğretsinler. Çocukların sesleri olmalıyız. Ben bu davadan asla vazgeçmeyeceğim" diye konuştu.  

Öne Çıkanlar