Sera Kadıgil, Eskişehir'de LGBTİ+’lara katliam çağrısı yapan broşürleri Soylu'ya sordu

Sera Kadıgil, Eskişehir'de LGBTİ+’lara katliam çağrısı yapan broşürleri Soylu'ya sordu
Sera Kadıgil, katliam çağrısı yapılan broşürleri Soylu'ya sordu: "LGBTİ+’ların Bakanlığınız tarafından sistematik olarak hedef gösterilmesinin bu tür saldırılar üzerindeki etkisi nedir?"

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Eskişehir'de dağıtılan ve LGBTİ+’ların recm edilmesi, yakılması gibi katliam çağrılarının yer aldığı, nefret suçu içeren broşürü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi sunan Sera Kadıgil, "Geçen günlerde Eskişehir’de, İslami referanslar verilerek LGBTİ+’ların katledilmesi yönünde çağrıların yapıldığı broşürlerin dağıtıldığı ortaya çıkmıştır. Üzerlerinde bir web sitesinin adı geçen kitapçıklarda, Odunpazarı’nda bulunan Emek, 71 Evler, Erenköy ve Yenidoğan Mahalleleri’nde dağıtılan kitapçıklarda LGBTİ+’ların hedef alınarak öldürülmesi, recm edilmesi ve hatta yakılması çağrılarının yer aldığı görülmüştür" ifadelerini kullandı.

Önergede Soylu’ya şu sorular yöneltildi:

1- Konuyla ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

2- Broşürleri dağıtanların tespit edilebilmesi için bugüne dek ne tür işlemler yapılmıştır?

3- Basın kanununa aykırı şekilde kim tarafından ve nerede basıldığı bilgisi olmayan bu broşürler kent genelinde nasıl dağıtılmıştır?

4- Broşürlerde yer alan Konya merkezli ‘livata’ adlı bir web sitesi ne zaman hangi amaçla kurulmuştur? LGBTİ+’ların görüldüğü yerde öldürülmesi, recm edilmesi ve hatta yakılması çağrıları yapan bu sitenin sorumluları hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

5- LGBTİ+’ların Bakanlığınız tarafından sistematik olarak hedef gösterilmesinin bu tür saldırılar üzerindeki etkisi nedir?

Öne Çıkanlar