Şenyaşar davası: AKP’li vekilin ağabeyi emniyet müdürüyle hareket ettiğini söyledi, valiyi tanık gösterdi

Şenyaşar davası: AKP’li vekilin ağabeyi emniyet müdürüyle hareket ettiğini söyledi, valiyi tanık gösterdi
AKP’li vekil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız, katliamın yaşandığı hastanede Emniyet Müdürü ile birlikte hareket ettiğini belirterek, ‘suçsuz’ olduğuna dair iddiasında valiyi tanık gösterdi.

Foto: Arşiv / Şenyaşar ailesinin iş yerinde uğradığı silahlı saldırı anı


Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde Şenyaşar ailesinin iş yerine yapılan baskın ve Suruç Devlet Hastanesi'nde devam eden saldırılarda, Şenyaşar ailesinden 3 kişiyi katledip, 2 kişinin yaralandığı katliamla ilgili 22 Nisan’da gözaltına alınan AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın babası Osman Yıldız, ağabeyi Celal Yıldız, yeğeni Osman Şah Yıldız, Hüseyin Yıldız (AKP’li Yıldız’ın yeğeni ve belediye çalışanı), Mustafa Amaç (AKP’li Yıldız’ın danışmanı), İbrahim Şimşek (AKP’li Yıldız’ın akrabası), Mikail Şimşek ve Osman Yıldız'ın aralarında olduğu 10 kişi, dün Urfa Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgusu yapılan 10 kişiden Osman Şah Yıldız ve Osman Yıldız serbest bırakıldı, 2 kişi ise "kasten öldürmek", "kasten yaralama" ve "delil karartmak" iddiasıyla tutuklanma talebiyle Urfa 4. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Dün akşam saatlerinde başlayan duruşmaya, sanıkların müdafileri de katıldı.

AKP’Lİ VEKİLİN AĞABEYİ VALİYİ TANIK GÖSTERDİ

Mezopotamya Ajansı’ndan Emrullah Acar’ın haberine göre AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız, mahkeme ifadesinde yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek "suçsuz" olduğunu ileri sürdü. Olayın yaşandığı esnada hastanede olmadığını öne süren Yıldız, hastanede dönemin Suruç İlçe Emniyet Müdürü ile birlikte hareket ettiğini söyledi. Daha sonra Urfa Valisi Abdullah Erin ile birlikte kaldığını belirten Yıldız, valiyi "suçsuz olduğuna" dair tanık olarak gösterdi.

YILDIZ’IN AVUKATI: MÜVEKKİLİM 2 MİLYONA TARLA ALDI, TUTUKLANIRSA ÇOCUKLARI MAĞDUR OLUR, SERBEST BIRAKIN

İş yeriyle ilgili görülen ve sonuca bağlanan davada Mehmet Şenyaşar, Yıldız’ın hastanede saldıran grup içerisinde olduğunu teşhis etmişti. Yıldız’ın avukatı S.G., yaptığı savunmada müvekkilinin evli olduğunu belirterek, tutuklanması durumunda çocuklarının mağdur olacağını, serbest bırakılması talebinde bulundu. Yıldız’ın avukatlarının yaptığı savunmada, Yıldız hakkında yaklaşık 4 yıldır "yakın koruma kararı" olduğu ve 2 polis tarafından korunduğu öğrenildi. Avukatlar, Yıldız’ın kiraladığı bir tarlaya 2 milyon TL yatırım yaptığını öne sürerek, bunu serbest bırakılmasına gerekçe olarak sundu.

‘MİLLETVEKİLİNİN YÖNLENDİRMESİYLE HAREKET ETTİ’

Suruç Belediyesi’ne kayyım atandıktan sonra Fen İşleri Müdürü olarak işe giren AKP’li Yıldız’ın yeğeni Hüseyin Yıldız da suçlamaları reddederek tahliyesini talep etti. Yıldız’ın avukatı S.G., söz konusu olayla ilgili Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından hazırlanan bir bilirkişi raporu olduğunu belirterek, görüntülerdeki kişinin müvekkilini çağrıştırmaya uzak olduğunu ileri sürdü. AKP’li Yıldız’ın danışmanı Mustafa Amaç da suçsuz olduğunu ileri sürdü. Amaç’ın avukatı T.Ö.H., müvekkilinin vekil danışmanı olduğunu söyleyerek, "Olay günü milletvekilinin yönlendirmesiyle hareket etmiştir" dedi.

Diğer sanıklar İbrahim Halil Şimşek, Mehmet Yıldız, Mekail Şimşek, Mustafa Durmaz ve Müslüm Yıldız savunmalarında, "olay ile ilgili bağlantımız yok" diyerek, serbest kalma talebinde bulundu. Ancak Mehmet Şenyaşar, iş yeri davasıyla ilgili yaptığı teşhislerde, söz konusu kişilerin de adının olduğu, saldırıda yer aldıkları belirtildi.

4 TUTUKLAMA 4 SERBEST

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Celal Yıldız ve Mekail Yıldız hakkında müşteki beyanları, bilirkişi raporları, tanık beyanları, ATK raporları ve kamera kayıtlarını göz önünde bulundurarak, adli kontrol şartının yetersiz kalacağını, bu nedenle ayrı ayrı tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme İbrahim Halil Şimşek ve Müslüm Yıldız hakkında ise, "Suç delillerini karartma, gizleme, yok etme", "Muhafaza altına alınmış eşyaları çalma" nedeniyle, somut deliller olduğu için ayrı ayrı tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme tutuklanmaya sevk edilen Hüseyin Yıldız, Mehmet Yıldız, Mustafa Durmaz ve Mustafa Amaç hakkında ise "Haftada iki gün imza atma şartı ile adli kontrolle serbest bırakılması" ve "Yurt dışı yasağı" kararı verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar