'Yargıçlar korkudan cübbelerini iliklemiş görevini yapmıyor, Fakıbaba ifşa etti'

'Yargıçlar korkudan cübbelerini iliklemiş görevini yapmıyor, Fakıbaba ifşa etti'
‘Adaletin olmadığı yerde sadece huzur değil, ekmek de olmaz.’

24 Haziran 2018 seçimleri sürecinde Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP’lilerin saldırısında aile bireylerini kaybeden Şenyaşar ailesinin, sorumluların cezalandırılması talebiyle yaptıkları Adalet Nöbeti sürüyor. Aile, bugünkü mesajında, AKP Urfa Milletvekili Eşref Fakıbaba'nın açıklamalarına dikkat çekti.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti 284’üncü gününe girdi.

Urfa Adliyesi önünde nöbet tutan sile sanal medya hesabından da "Adaletin olmadığı yerde sadece huzur değil, ekmek de olmaz. Yargıçlar, korkudan cübbelerini iliklemiş görevini yapmıyor. İnsanlık suçu işleyen AKP içinde milletvekili Fakıbaba (Eşref) ifşa etti. Urfa halkı ihraç istiyor" diye yazdı.


FAKIBABA NE DEMİŞTİ?

AKP Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, kentin bir yerel televizyon kanalında yaptığı açıklamada, AKP’nin diğer Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu Şenyaşar ailesinin maruz kaldığı katliama ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Katliam yaşandığı gün olayı "terör" saldırısı olarak tanımladığı için utandığını açıklayan Fakıbaba, "Suruç’ta yaşanan olaya terör olayı denildiğinde utandım. Genel merkezi aradım, Suruç’taki olay terör olayı değil dedim. Ben daha önce o dükkana gittim. Videoları izledim, Şenyaşar ailesi beni çok güzel karşılamış. İlk gün ‘terörist’ dediğim için utandım. Cumhurbaşkanını ‘terör’ dememesini, iki tarafa da baş sağlığı dilesin diye tembihledim" ifadelerini kullanmıştı.

Şenyaşar ailesinin iş yerine dönük 14 Haziran 2018’de gerçekleşen saldırıdan bir hafta önce dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kent gezisi kapsamında Şenyaşar ailesinin de iş yerlerinin içinde olduğu Bir Milyoncular Çarşısı’ndaki esnafı gezmiş, Ferit Şenyaşar ile tokalaştığı fotoğraf sanal medyada paylaşılmıştı.

Fakıbaba ayrıca saldırıda Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti’ne de değinerek "Emine Şenyaşar’a Allah sabır versin. İçim parçalanıyor. Ateş ateşle söndürülmez. Ateşe su serpmek gerek. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı" demişti.

Fakıbaba programda ayrıca, AKP’den istifa ettiğini söylemiş ancak AKP milletvekilleri Kasım Gülpınar ve Ahmet Akay’ın kendisini ikna ettiğini belirtmişti. Urfa’da siyasi bir birliktelik olmadığını dile getiren Fakıbaba, "AKP ile doku uyuşmazlığı olanlar var. 2014’ten sonra Şanlıurfa’nın kimyası değişti" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar