Şenyaşar ailesinin Adalet Sofrası'nın konuğu İHD oldu

Şenyaşar ailesinin Adalet Sofrası'nın konuğu İHD oldu
Adalet mücadelesini 396’ncı gününde sürdüren Şenyaşar ailesinin adliye binası önünde kurduğu “Adalet sofrası”nı bugün İHD Urfa Şubesi ziyaret etti.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 396’ncı gününde sürüyor. Ailenin iftar saatinde açtığı "Adalet sofrası"na bugün İnsan Hakları Derneği (İHD) Urfa Şube üyeleri misafir oldu.

'MÜCADELE SÜRECEK'

İftar öncesi konuşan İHD Urfa Şube Eşbaşkanı Mustafa Vefa,  Adalet Nöbeti'ne Ramazan ayında İHD olarak destek verdiklerini belirtti. Yağmur, çamur dinlemeden oruçlu bir şekilde bile nöbeti sürdüren aile ile destek olmak için "Adalet sofrası'nı kurduklarını belirten Vefa, "Arkadaşlarımızla birlikte aile ile iftarımızı açtık. Adalet mücadelesinde ailenin yanında yer aldık almaya da devam edeceğiz. Katliamın sorumluları bulunana kadar, yargı önünde hesap verene kadar, bu düzen değişene kadar mücadelemiz tüm mağdurlarla birlikte sürecektir" dedi.

Ezanın okunmasının ardından açılan iftarla birlikte program son buldu. 

Öne Çıkanlar