Şenyaşar ailesine Almanya’dan destek ziyareti

Şenyaşar ailesine Almanya’dan destek ziyareti
Adalet Nöbeti tutan Şenyaşar ailesinin sesini Almanya’dan duyarak destek ziyaretine gelen Alaettin Erden ‘Şenyaşar ailesinin başına gelen bu haksızlığın giderilmesi gerek’ dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 457’nci gününde sürüyor. Adliye önündeki "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda nöbeti sürdüren anne ve oğluna yurttaşlar destek ziyaretinde bulunuyor.

Almanya’nın Köln kentinde yaşayan Alaettin Erden de Şenyaşar ailesine destek ziyaretinde bulundu. Adaletin temelinin ahlak olduğunu belirten Erden, ahlak olmadan adaletin olmayacağını, ahlakın da temelinin vicdan olduğunu ifade etti.

‘BEN AİLENİN SESİNİ ALMANYA’DAN DUYDUM’

Erden, ziyarette şunları dile getirdi:

"Türkiye’de adalet var mı yok mu diye kendinize soruyorsanız, Şenyaşar ailesinin başına gelenlere bakmanız gerek. Adaletin sağlanabilmesi için Şenyaşar ailesinin başına gelen bu haksızlığın giderilmesi gerek. Sadece bizim için değil; Türkiye’nin birliği, huzuru için gerekli. Bunun için bugün ben Şenyaşar ailesinin yanındayım, yarın başka biri haksızlığa uğrasa onun yanında da olacağım. Adaleti toplumsal birliğin temeli olarak gördüğüm için bugün ailenin yanındayım. Ben ailenin sesini Almanya’dan duydum. Ben psikolojik danışmanım.  Onların duygularına destek olmak için geldim onlara misafir oldum."

Ferit Şenyaşar, destek ziyaretlerinden dolayı Erden’e teşekkür ederek, yaklaşık 4 yıldır sürdürdükleri adalet mücadelesine dair aktarımda bulundu.

Erden, aileyle birlikte bir süre nöbet tuttuktan sonra adliye binası önünden ayrıldı.

Öne Çıkanlar