Şenyaşar ailesinden AKP'ye: Oy için halkın içine çıktığınızda verecek cevabınız var mı?

Şenyaşar ailesinden AKP'ye: Oy için halkın içine çıktığınızda verecek cevabınız var mı?
Seçim sürecinde aile fertleri öldürülen Şenyaşar ailesi, AKP’nin oy için halk arasına çıktığında Emine Şenyaşar’ın neden adliye önünde oturduğuna cevabı olup olmadığını sordu.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 genel seçimleri sürecinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 477'nci gününe girdi.

Urfa Adliyesi önünde bugün de eylemlerini sürdüren Ferit Şenyaşar, "Bir anne 477 gündür Urfa Adliyesi kapısında adalet nöbeti tutuyor. Neden devletin içerisinden bir tane yetkili çıkarak, bu annenin ne istediğini sormuyor" dedi.

'SEÇİLMİŞLER URFA’YA GELDİĞİNDE, HALK ‘BU ANNE NEDEN ADLİYE ÖNÜNDE BEKLİYOR’ DİYE SORACAK'

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Şenyaşar, AKP iktidarının tavrına işaret ederek "Yarın seçim için Cumhurbaşkanı milletvekillerine, seçilmişlerine talimat verecek. ‘Gidin halkın arasına karışın’ diyecek. Bütün Urfa halkı annenin yaşadığı bu zulmü görüyor, takip ediyor. Karşılaştığımız birçok AKP yöneticisi, üyesi annenin bu nöbeti sebebiyle partilerinden istifa ettiklerini açıklıyorlar. Yarın öbür gün AKP içerisindeki seçilmişler Urfa'ya geldiklerinde Urfa halkı, 'Bu anne neden adliye önünde bekliyor?' diye soracak, buna cevap verecek herhangi bir seçilmiş var mı?" diye sordu.

Şenyaşar ailesi, sosyal medya hesabından da AKP Genel Merkezi ve Urfa İl Başkanlığı'na aynı soruları yöneltti.

Öne Çıkanlar