Şenyaşar ailesi: Adalet nöbetimiz sürdükçe Türkiye'de kimse hak, hukuktan bahsetmesin

Şenyaşar ailesi: Adalet nöbetimiz sürdükçe Türkiye'de kimse hak, hukuktan bahsetmesin
Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021'de başlattığı Adalet Nöbeti 302'nci gününe girdi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP’lilerin saldırısında yaşamını yitiren aile üyeleri için adalet arayan Şenyaşar ailesinin nöbeti devam ediyor. Suruç’ta 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021'de başlattığı Adalet Nöbeti 302'nci gününe girdi. Urfa Adliyesi önünde bulunan "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alana gelen anne ve oğlu, soğuk havaya rağmen "Adalet istiyoruz" yazılı dövizlerle nöbeti başlattı.

‘VALİLİK, İNSANİ TALEBİMİZİ REDDETTİ’

Birleşik Mücadele Güçleri’nin (BMG) 2 Aralık'ta İstanbul'da düzenlediği halk forumuna katılan Ferit Şenyaşar, İstanbul'da hukuki destek talepli çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiğini söyledi. 14 Haziran 2018'de Suruç Devlet Hastanesinde yaşanan katliamı İstanbul'da bilindiğine değinen Şenyaşar, "Dava yargı sürecinde olduğundan kimse hukuka müdahale edemiyor. Bugün yine Urfa Adliyesi önüne geldik. Mücadelemiz devam ediyor. Hava sıcaklığı 2 derece. Soğuktan konuşamayacak durumdayız. Biz haklıyız, soğuk sıfırın altında da olsa bu haklı mücadelemize devam edeceğiz. Şanlıurfa Valiliği'nden iki kişilik çadır kurma talebinde bulunduk. Valilik bu insani talebimizi reddetti" diye konuştu.

'BU NÖBET SÜRDÜKÇE KİMSE HAKTAN, ADALETTEN BAHSETMESİN’

Annesi Emine Şenyaşar'ın 65 yaşında olduğunu belirten Şenyaşar, "Annemin haklı iki talebi var. Hastanede eşi ve 2 çocuğu gözü önünde katledildi, dosya açılmıyor. Kardeşim (Fadıl Şenyaşar) yaklaşık 4 yıldır hukuksuz yere tutuklu. Bu adalet nöbetimiz devam ettiği sürece Türkiye'de kimse hak, hukuk, adaletten bahsetmesin" dedi.

'AKP, URFA’DA HALKIN İÇİNE ÇIKAMAYACAK DURUMDA'

AKP milletvekillerinin Urfa'da halkın içine çıkamayacak durumda olduklarını söyleyen Şenyaşar, devamında şunları söyledi: "Çünkü bütün Urfa halkı bu haklı talebimizin yanındadır. Urfa'ya gelen tüm seçilmişlere halk tarihe geçen Urfa Adliyesi önünü gösteriyor. 'Buradaki zulmü bitirin, ondan gelin' diyor. Kararlıyız, mücadelemiz devam edecek, adalet sağlanacak. Eğer şimdilik adalet sağlanmazsa da biz ümidimizi yitirmiyoruz. Bu adalet Urfa Adalet sarayına gelecek." (MA)

Öne Çıkanlar