Şenyaşar ailesi katliamın yıl dönümü için çağrı yaptı: Gelin adaleti birlikte getirelim

Şenyaşar ailesi katliamın yıl dönümü için çağrı yaptı: Gelin adaleti birlikte getirelim
Adalet Nöbeti'ne devam eden Şenyaşar ailesi, katliamın yıl dönümü olan 14 Haziran’da yapılacak anma etkinliklerine herkesi katılmaya davet ederek, ‘Gelin adaleti birlikte getirelim’ dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 459’uncu gününde devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde Suruç’ta bulunan evlerinden adliye binası önüne gelen aile, nöbetlerini Urfa Adliyesi binası merdivenlerine oturarak başlattı. Anne ve oğlu gün içinde adliyeye yolu düşen avukat ve yurttaşlara adalet mücadelesi ve dava dosyaları ile ilgili bilgi aktarımında bulunuyor.

Urfa Emek Platformu, katliamda yaşamını yitiren Hacı Esvet Şenyaşar ve çocukları Adil ile Celal için katliamın 4’üncü yıl dönümü olan 14 Haziran Salı günü anma programı düzenleyecek.

 ‘ŞENYAŞAR AİLESİ VE ADALET’

Bugün akşam sosyal medyada #AdaletİcinUrfadayiz hashtag ile anmaya katılım çağrısı yapılacak. 14 Haziran‘da ise Suruç ilçesinde saat 10.00’da yaşamını yitirenlerin mezarları ziyaret edilecek. Devamında aynı gün saat 15.00'da Urfa Adliyesi önünde kitlesel Adalet Nöbeti tutulacak ve ardında Urfa Barosu hizmet binasında bulunan Tahir Elçi Konferans Salonunda "Şenyaşar ailesi ve Adalet" konulu forum düzenlenecek. Annesi Emine Şenyaşar ile birlikte 459 gündür kesintisiz Adalet Nöbeti tutan Ferit Şenyşar, demokratik kitle örgütlerinde katliamın yıl dönümünde yapılacak etkinliklere katılım çağrısı yaptı.

‘ADALETİN GÜNEŞİ URFA’DAN BÜTÜN ÜLKEYE YAYILSIN’

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre Suruç Devlet Hastanesi’nde 4 yıl önce yapılan katliamın yüzlerce kamu personelinin gözleri önünde yapıldığına dikkati çeken Şenyaşar, "Bu katliam üzerinden 4 yıl geçiyor ancak hala gizlilik kararı var dosyada. Bundan dolayı adalet mücadelemi devam ediyor. Buradan bütün demokratik kitle örgütlerine sesleniyoruz; 14 Haziran’da yapılacak anmada sesimiz ses olsunlar. Büyük bir katliam yapıldı. Ortada bir insanlık suçu var. Bu anma gününde gelin adaleti birlikte getirelim. Adaletin güneşi Urfa’dan bütün ülkeye yayılsın" diye konuştu.

Öne Çıkanlar