Şenyaşar ailesi: Ortada bir suç varsa, yargı o suçu kimin işlediğine bakmamalı

Şenyaşar ailesi: Ortada bir suç varsa, yargı o suçu kimin işlediğine bakmamalı
Urfa’da AKP’lilerin saldırısında ölen yakınları için adalet isteyen Şenyaşar ailesi ‘Devletin hastanesinde yapılan katliam, devletin itibarına yapılmıştır’ mesajı verdi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının iş yerinde ve yaralıların kaldırıldığı hastanede düzenlediği saldırılarda eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 524’üncü gününe girdi. Aile, katliamda sorumluluğu bulunanların yargılanması talebiyle Urfa Adliyesi önünde tuttuğu Adalet Nöbeti’ni, hafta sonu adliyenin kapalı olması sebebiyle Suruç'taki evlerinde sürdürüyor.

Aile sosyal medya hesabından "Ortada bir suç varsa yargı, o suçu kimin işlediğine bakmamalı. Devletin Hastanesinde yapılan katliam devletin itibarına yapılmıştır. Anne sadece adalet istiyor. Urfa Valisi Suriyeli aileleri evinde ziyaret ediyor, vatandaşına gölgede oturmasın diye bariyer kuruyor" mesajı paylaştı.

NE OLMUŞTU?

Urfa’da etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle nöbetlerini Urfa Adliyesi’nin bahçesindeki gölgelik alanda sürdüren Şenyaşar ailesine bahçe yasaklanarak dışarı çıkarılmışlardı. Polisler, Urfa Valiliği’nin talimatıyla "Kamu binalarının önünde eylem yapmak yasak" diyerek aileyi adliye binası bahçesine almamış, Başsavcı vekili de Şenyaşar ailesinin avukatına ‘iyi niyet’ten kaynaklı aileye müdahale etmediklerini savunmuştu. Emine Şenyaşar ise engellemeye tepki göstererek "Bizi engelleyeceğinize gidin katilleri bulun, ellerini kollarını sallayarak Suruç’ta geziyorlar" diyerek tepki göstermişti.

Öne Çıkanlar