Adliye önündeki nöbetini sürdüren Şenyaşar ailesi: Adalet gelmeden bu kapıdan ayrılmayacağız

Adliye önündeki nöbetini sürdüren Şenyaşar ailesi: Adalet gelmeden bu kapıdan ayrılmayacağız
AKP’lilerin saldırısında ölen yakınları için Adalet Nöbeti'ni sürdüren Şenyaşar ailesi, ‘Adliyeye girişimizi engellemek çözüm değil, adalet gelmeden bu kapıdan ayrılmayacağız’ mesajı verdi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 519’uncu gününe girdi. Emine ve Ferit Şenyaşar, bugün de erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden Urfa Adliyesi önüne gelerek eylemlerini başlattı.

Uzun bir süredir adliye bahçesindeki gölgelik alanda ya da adliyenin merdivenlerinde nöbeti sürdüren aile, dün vali kararı gerekçe gösterilerek adliye müştemilatının dışına çıkarılmıştı. Bugün adliye önüne gelen anne ve oğlu, "Adalet için 519. müdahaleler bizi yıldıramayacak" dövizini bariyerlere asarak nöbeti başlattı.

Aile sosyal medya hesabından ise Urfa Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünü etiketleyerek, "Anne yüreği adaletlidir. Merhametlidir. Haksızlığı ve hukuksuzluğu kabul edip evine gidemez.  Adliyeye girişimizi engellemek çözüm değil, adalet gelmeden bu kapıdan ayrılmayacağız" mesajı paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar