Meclis Başkanı Şentop'tan 'troll' açıklaması: Milletvekili arkadaşlarım 'Sahibi ile görüş' dediler

Meclis Başkanı Şentop'tan 'troll' açıklaması: Milletvekili arkadaşlarım 'Sahibi ile görüş' dediler
TBMM Başkanı Şentop 'Ankara küçük yer. Kimin kiminle olduğunu, kimin kimin adamı olduğunu, kimin kimin sahibi olduğunu herkes biliyor' dedi.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nun tutuklanmasının ardından, AKP trollüğüyle bilinen 'Cumhur Frankfurt' adlı hesaba sosyal medya üzerinden tepki gösteren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, konuya ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Şentop, 'Meclis Bahçesi, Çocuk Bahçesi Etkinliği' alanının açılış töreninin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ankara küçük yer. Kimin kiminle olduğunu, kimin kimin adamı olduğunu, kimin kimin sahibi olduğunu herkes biliyor. Akşam sosyal medya saldırısıyla karşılaşınca milletvekili arkadaşlarımdan arayanlar oldu. Dediler ki ‘Cevap verme, sahibiyle görüş' dediler. Ama onu uygun bulmam. Ben, düz siyaset yaparım. Hz. Ali’nin bir sözü vardır, ‘En büyük hile, hilesizliktir’ der. Dolayısıyla hile bana çok uzaktır" ifadelerini kullandı.

‘BU KONUYU KAPATMADIM’

Sosyal medyadaki tartışmayı kapattığını, burasının bunun mecrası olmadığını ifade eden Şentop sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha önce buralarda bunlara cevap vermek gibi bir tutumum olmadı. Ama bu konuyu kapatmam. Herkes siyaset yapacak olursa bunu düzgün bir şekilde, bizim siyasi geleneğimize uygun bir şekilde yapmalı. Aynı siyasi görüştenmiş gibi davranarak bazı yerlere cevap yetiştirerek, kendilerince güç eldi ettiğini düşünenler bunu şahsi çıkarları için kullanmaya yöneliyorlar."

Gazetecilerin, "Parti içerisinde tartışma mı var?" sorusuna, "Hayır öyle bir şey yok. Bunlar parti içerisinden değil" yanıtını veren Şentop "Sizi arayıp özür diledi mi sorusuna" ise "Hayır" yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nun Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile yaptığı bir söyleşi sırasında çekilmiş fotoğrafları sosyal medyaya yansımış, "Cumhur Frankfurt" adlı hesap kullanıcısı Meclis Başkanı Şentop’u Twitter’da etiketleyerek, "Arkadaşa tütün ve temiz don lazımmış" demişti. Bu ifadelere tepki gösteren Şentop ise "Cumhur Frankfurt. Terbiyesizlik yapma. Trollerle muhatap olmadım bugüne kadar. İlk defa bozuyorum prensibimi. Ama suret-i haktan görünüp iç operasyon çekenlere gereken cevabı vermek icab ediyor bazen" mesajını yayınlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar