Meclis Başkanı Şentop: Cumhurbaşkanı'nın 3. kez adaylıkla ilgili sorunu yok

Meclis Başkanı Şentop: Cumhurbaşkanı'nın 3. kez adaylıkla ilgili sorunu yok
Bahçeli, Erdoğan'ın 2023'te aday olamayacağı tartışmalarına ilişkin 'En az üç dönem seçilebilmesi amacıyla gerekli yasal düzenlemenin yapılması için var gücümüzle çalışırız' demişti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 3 kez aday olma tartışmalarına ilişkin konuştu. Şentop "Hukuken sorun yok. 3 değil 2 kez adaylık söz konusudur. Tartışmaların bilgi eksikliğinden kaynaklandığını söyleyebilirim, konuyla ilgili bir makale yazacağım" dedi.

Meclis Başkanı Şentop, TBMM'nin açılışının 102. yılı dolayısıyla 23 Nisan etkinliklerine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Burada Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 3 kez aday olma tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şentop "Hukuken hiç bir tartışma yoktur. 3 değil iki kez adaylık söz konusudur. Hukuki boyutuyla ilgili olarak akademik çalışmayı ben yayınlayacağım. Hukuki sorun olmayacağını, tartışmaların bilgi eksikliğinden kaynaklandığını söyleyebilirim" açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023'te aday olamayacağı tartışmalarına ilişkin bugün partisinin Ankara Kızılcahamam’da düzenlenen toplantısında "Bazı çevreler Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar aday olamayacağı yönünde husumetle pekişmiş karanlık propagandalarına şimdiden başlamıştır. Bir defa bu iddianın yasal ve anayasal hiçbir temeli, hiçbir nesnel gerçekliği yoktur. Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Cumhurbaşkanı’dır. Ve tekrar aday olmasının önünde de herhangi bir engel bulunmamaktadır. Nitekim Cumhurbaşkanı’nın en az üç dönem seçilebilmesi amacıyla gerekli yasal düzenlemenin yapılmasına var gücümüzle çalışır, bunu da başarırız. Hiç kimse bulanık suda balık avlamasın, Sayın Erdoğan’ın önünü keseceğini zannetmesin, ham hayal peşinde de koşmasın" şeklinde açıklamada bulundu.

Bahçeli’nin bu sözlerine ilişkin değerlendirmede bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem "Sn. Bahçeli diyor ki 'Cumhurbaşkanı’nın en az üç dönem seçilebilmesi için yasal düzenlemenin yapılmasına var gücümüzle çalışırız.' Demek ki kendisi de Sn. Erdoğan’ın 2.döneminin bittiğini farkında! Siz kimi isterseniz aday gösterin Sn. Bahçeli! Her ihtimalde seçimi kaybedeceksiniz!" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar