Sensin terörist!

Sensin terörist!
'Anayasa referandumunda “hayır” oyu kullananları terör safında olmakla suçlamış ki, orada rakam, 24 milyona yükseliyor. '

Can DÜNDAR


ARTI GERÇEK - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi kayyımını protesto eden öğrencileri ve onlara desteğe giden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu teröristlikle suçladı.     

Deutsche Welle, bu vesileyle daha önce Erdoğan’ın kimleri teröristlikle suçladığını hatırlattı. Liste o kadar kalabalık ki:

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Selahattin Demirtaş’a, Gezi’ye katılanlardan kredi derecelendirme kuruluşlarına, Tabip Odası başkanından, benim de aralarında olduğum muhalif gazetecilere kadar uzanıyor Erdoğan’ın "terörist"leri... Ama dahası var:

Mesela Millet İttifakı’nı "teröre hizmetle" suçlamış ki, ittifakı oluşturan üç partinin 2018’de aldığı oy, 17 milyon…

Daha korkuncu var:

Anayasa referandumunda "hayır" oyu kullananları terör safında olmakla suçlamış ki, orada rakam, 24 milyona yükseliyor. Üstüne CHP ve İYİ Partili belediyeleri katmış. O da yetmemiş, mesela dolara yatırım yapanların da teröre hizmet ettiğini söylemiş. Böylece parası erimesin diye dolar alan herkes de "terörist" damgasını yemiş.

Bir ülkede 25 milyon terörist varsa, o ülkenin iktidarı dönüp kendine bakmalı; "Niye bunca insan terörist oldu" diye düşünüp korkmalı…

Oysa mesela "FETÖ’cü terörist" dediklerinin hiçbiri, kendisi gibi Gülen için "Hasretinden yandık, dön gel artık" diye çağrı yapmamıştır.

Mesela "PKK’lı" dediklerinden hiçbiri, Kürtler seçimde İmamoğlu’na oy vermesin diye onun gibi PKK liderinden mektup istememiştir.

"Terörist" dediklerinin hiçbiri, şeriatçı milislere silah vermemiş, can alan polislere emri kendisinin verdiğini söylememiş, öğrenci evlerine balyozlu özel harekât timleriyle dalıp "devlet terörü" uygulamaya yeltenmemiştir.

Bu tabloya bakınca, terörist ilan edilen 25 milyon olarak hep bir ağızdan haykırmamız lazım:

"Sensin terörist!"

 

Öne Çıkanlar