Şenol Güneş'e Belözoğlu tepkisi: Verdiğim her emek haram olsun

Şenol Güneş'e Belözoğlu tepkisi: Verdiğim her emek haram olsun
Trabzonspor’un eski başkanı Sadri Şener, yardımcı antrenörlük için Emre Belözoğlu ile görüştüğü iddia edilen Şenol Güneş’i sert sözlerle eleştirdi.

Trabzonspor'da iki kez başkanlık görevi yapan Sadri Şener, A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş’i sert sözlerle eleştirdi.

Şener, Trabzonspor muhabiri Nurgül Günaydın'ın aktardığına göre, yardımcı antrenörlük görevi için Emre Belözoğlu ile görüşen Şenol Güneş'e "Verdiğim her emek haram olsun" dedi.

Sadri Şener'in ifadeleri şöyle oldu:

'BANA VE TRABZON'A HAKARET EDEN EMRE'Yİ YARDIMCI ALDI'

"Ben demedim mi parayı çok sever. 4 ay daha maaş almak için her şeyi kabul eder. Bana ve Trabzon'a hakaret eden Emre'yi yardımcı alır. Profesyonel gibi adi bir kelimenin arkasına sığınıp Trabzon'dan sonra her takımı çalıştırır."

'YAZIKLAR OLSUN BENİM VERDİĞİM EMEKLERE'

"Stada onun ismini vermek Trabzon'a hakarettir. Senin başkanını uçakta dövmek için arayan Emre'yi yanına almak bize hakarettir. Terbiyesizliktir. İnsanlarda biraz utanma duygusu olmalı. Para da bu kadar önemli olmamalı. Yazıklar olsun benim verdiğim emeklere. Verdiğim her emek haram olsun."

NE OLMUŞTU?

15 Nisan 2012 tarihinde Şükrü Saraçoğlu'nda yapılan müsabaka sırasında Trabzonspor forması giyen Fildişi Sahilli oyuncu Didier Zokora, Emre Belözoğlu'nun kendisine, "Fucking negro" sözünü sarf ettiğini söylemişti. Belözoğlu'na, Zokora'ya ''ırkçı söylemde" bulunduğu iddiasıyla dava açıldı. Belözoğlu, yargılandığı davada, spor alanında din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret suçunu işlediği gerekçesiyle 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Zokora'nın avukatı Nusret Yılmaz, "Emre Belözoğlu ırkçılıktan ceza alan ilk futbolcu oldu" dedi.

Gelişmeler üzerine o dönem Trabzonspor'un başkanlığı yapan Sadri Şener, katıldığı bir televizyon programında şu sözleri söyledi:

"Ben kimsenin ceza almasından hoşnut olan bir insan değilim. Emre’nin yaptığı ırkçılıkla ilgili söylemler hoş değil. İnsanlar şikeden de hoşlanmaz ama ırkçılık ve şike saha içinde kalmaz. Affı olmaz. Bir kamu olayıdır. Verilen komik bir cezadır. Bence ceza vermeseler daha iyi olurdu! Emre çok daha fazla cezalara layık bir çocuk.

Beni dövmeye gelen bir oyuncudur bu. Ben bunları söylemeyecektim ama verilen bu kararlardan sonra söylemek mecburiyetinde kaldım. Sen futbolcusun bu işten bir de para alıyorsun. Trabzonsporlular ona küfretti diye beni dövmeye gelecekmiş. Bana da Fenerbahçeliler küfür ediyor." 

Emre Belözoğlu ise Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle dava açtı.

Beykoz 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, Emre Belözoğlu'nun Sadri Şener aleyhine açtığı 50 bin TL'lik tazminat talebi reddedildi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar