Semra Kuytul: Müslüman bir cemaatin iktidara karşı eylem yapması onları zedeliyor

Semra Kuytul: Müslüman bir cemaatin iktidara karşı eylem yapması onları zedeliyor
Tutuklanan Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul'un eşi Semra Kuytul, 'Yüzlerce üyemize istihbarat tarafından ajanlık dayatılıyor. Kabul etmeyenler ise tehdit ediliyor' dedi.

İş insanı Koray Sarısaçlı'nın geçen yıl 8 Eylül'de 4 kişi tarafından kaçırılıp, 13 gün sonra serbest bırakılmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 2021 Eylül ayında Furkan Vakfı üyesi 8 kişi tutuklandı.

Sarısaçlı, ifadesinde kaçırılma emrini Alparslan Kuytul'un verdiğini ileri sürdü. Sarısaçlı’nın ifadesi üzerine 9 Mayıs'ta gözaltına alınıp, aynı gün Adana Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Kuytul, "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "gasp", "yaralamaya azmettirme" ve "işkence" iddialarıyla tutuklandı. 

Alparslan Kuytul’un eşi Semra Kuytul, son süreçte yüzlerce üyelerine istihbarat tarafından ajanlık dayatıldığını, kabul etmeyenlerin ise tehdit edildiklerini söyledi. Kuytul, konuya ilişkin hukuki süreç başlatacaklarını paylaştı. 

'İSLAMİ BİR DÜZEN GETİRİYORMUŞ GİBİ BİR ALGI YARATARAK YILLARDIR İKTİDARDA KALDILAR'

"İslami yapılar içinde iktidara karşı muhalefet sadece biz olduğumuz için hedefteyiz" diyen Kuytul, AKP iktidarının kendisine muhalefet istemediğini kaydetti.

Kuytul, "Yok şu terör örgütü, yok bu terör örgütü diye bir sürü yafta vurdular. Devlet sokak ortasında işkence yaparak yıldırma ve korkutma politikası yürüttü. Asıl mesele burada onun hizasına girip girmediğimiz. Kendi doğrularımızın üzerinde sabit kalmaya devam edeceğiz ve birilerinin üzerinde ya da yönlendirmesine müsaade etmeyeceğiz.

İktidar, İslami biz düzen getiriyormuş gibi bir algı yaratarak yıllardır iktidarda kaldı. Sadece kadın olarak değil, Müslüman bir cemaatin sokakta onlara karşı bir eylem yapıyor olması tabi ki onları zedeliyor" diye belirtti. 

'İŞKENCE YAPAN POLİSLER GÖREV BAŞINDA'

Üyelerine yönelik yapılan son polis şiddeti olayında suç duyurusunda bulunduklarını fakat sonuç alamadıklarını aktaran Kuytul, işkenceyi yapan polislerin hala görev başında olduğunu kaydetti. Kuytul, "Engellenen bütün faaliyetlerimizi, kısıtlanan bütün haklarımızı yargıya taşıyacağız" dedi. 

Koray Sarısaçlı’nın Vakıf’a zarar vermek için özel gönderildiğini belirten Kuytul, "Koray Sarısaçlı, devlete karşı da çok fazla borca batmış ve kullanılmaya çok müsait bir insan. Devlete 40 milyon borcu olan bir insan ne derseniz yapacak biridir" diye konuştu.

'ÜYELERİMİZE AJANLIK DAYATILIYOR' 

İstihbarat tarafından üyelerine ajanlık teklif edildiğini söyleyen Kuytul, "Kabul etmeyenler tehdit ediliyor. Üye arkadaşlarımızın aileleri aranıp, vakıfa üye oldukları söyleniyor. Kadın üyelere daha fazla yükleniyorlar. Tehdit ya da teklif yapılıyor. Eşleri, babaları, kayınbabaları aranıyor, ‘sizin kızınız Furkan Vakfı’na üye’ şeklinde, bilgiler veriliyor.

Erkek üyelere ise ‘sizi işten kovdururuz’ ya da ‘sizi işe aldırırız’ şeklinde ajanlık dayatmasında bulunuyorlar. Çok yaygın bir uğraşma taktiği uyguluyorlar. Devlet işi gücü bırakmış bu cemaati nasıl yıkabiliriz diye uğraşıyor. Bütün bakanlıklar gece gündüz uğraşıyor. Bundan sonraki süreçte hukuk çerçevesi içerisinde mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı. (MA)

Öne Çıkanlar