Sedef Kabaş için AYM’ye 'öncelik talepli' başvuru

Sedef Kabaş için AYM’ye 'öncelik talepli' başvuru
Sedef Kabaş'ın avukatları Anayasa Mahkemesi'ne tedbirli ve öncelik talepli bireysel başvuruda bulundu.

Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanan Gazeteci Sedef Kabaş’ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi. Gelişmenin üzerine, İfade Özgürlüğü Derneği hukuk ekibi ve Kabaş’ın avukatı Uğur Poyraz, Anayasa Mahkemesi’ne tedbir ve öncelik talepli bireysel başvuruda bulundu.

Başvuruyu, Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Twitter hesabından duyurdu. Akdeniz, şunları kaydetti:

"Sedef Kabaş adına biraz önce Anayasa Mahkemesi'ne tedbir & öncelik talepli bir bireysel başvuru yaptık. Başvuruyu İfade Özgürlüğü Derneği hukuk ekibi ve Avukat Uğur Poyraz birlikte hazırladı. Başvuru Kerem Altıparmak tarafından Ankara'dan ve elden AYM'ye sunuldu.

Anayasa Mahkemesi başvurusunda Sedef Kabaş'ın tedbir yoluyla derhal tahliye edilmesi ve başvurunun öncelikli olarak pilot dava usulüne göre incelenmesi talep edildi.

Başvuruda Sedef Kabaş'ın tutuklanma kararı ile Anayasa’nın 19. maddesinin ikinci fıkrası ile üçüncü fıkrası ve AİHS’in 5/1 ile 5/1-c maddelerinde düzenlenen kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğinin tespit edilmesi talep edildi.

Ayrıca, Sedef Kabaş'ın Anayasanın 26&28. maddeleri ile AİHS’nin 10. maddesinde düzenlenen ifade özgürlüğü ile basın özgürlüğünün & Anayasanın 19, 26 ve 28. Maddeleri ile bağlantılı olarak 14. Maddesinin ihlal edildiğinin tespit edilmesi de talep edildi."

CHP'Lİ KADIN MİLLETVEKİLLERİ, KABAŞ'I CEZAEVİNDE ZİYARET ETTİ

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ile CHP'li kadın milletvekillerinden oluşan heyet, gazeteci Sedef Kabaş'ı tutuklu bulunduğu cezaevinde ziyaret etti.

Karaca ile CHP'li kadın milletvekilleri Jale Nur Süllü, Suzan Şahin, Gamze Taşcıer, Neslihan Hancıoğlu ve Müzeyyen Şevkin, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tutuklanan Kabaş'ın kaldığı Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne geldi.

Burada Karaca ve beraberindeki kadın milletvekilleri Kabaş'la görüştü.

Görüşme sonrasında konuşan Karaca, Kabaş'ı, partililer ve tüm kadınları temsilen ziyaret ettiklerini belirterek, Kabaş'ın tutuklu yargılanmaması gerektiğini söyledi.

Karaca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile tüm partililer ve kendilerine ulaşan kadınların selamlarını, Kabaş'a ilettiklerini kaydetti.

Sedef Kabaş'ın, kendilerine cezaevinde bir sorun yaşamadığını ve burada kadın dayanışmasını gördüğünü söylediğini aktaran Karaca, Kabaş'ın, oğlunun 30 Ocak'taki doğum gününü de kutladığını dile getirdi.

Öne Çıkanlar