Sedat Peker gündeme getirmişti: ABD'de 25, Almanya'da 20, Türkiye'de sadece 2 kişi

Sedat Peker gündeme getirmişti: ABD'de 25, Almanya'da 20, Türkiye'de sadece 2 kişi
Peker'in, Demirören'e ait şans oyunlarıyla ilgili iddialarından sonra yapılan incelemede Amerika, İngiltere, Almanya ve Türkiye’de ikramiye kazananların sayılarının farklı olduğu belirlendi.

Organize suç örgütü liderliğinden aranan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yaşayan Sedat Peker, cuma günü 'deli çavuş' adlı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Yıldırım Demirören'e ait Demirören Holding’in 2019’daki ihaleyle 10 yıl boyunca işletmesini elde ettiği Milli Piyango çatısı altındaki şans oyunları ilgili iddialarda bulundu. Peker, konuyla ilgili "Şans oyunlarında devamlı devir eden, kimseye çıkmayan ikramiyeleri de konuşacağız" dedi.

Medyascope'dan Aytuğ Özçolak'ın haberine göre; Amerika, İngiltere, Almanya ve Türkiye’deki yaygın şans oyunlarında 2021 yılında 1 milyon seviyesinin üzerinde ikramiye kazanan kişi sayıları şöyle:  ABD'de 25, İngiltere'de 13, Almanya'da 20, Türkiye'de sadece 2 kişi..

ABD: Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) en rağbet gören şans oyunlarından "Powerball" ve "Powerball Plus"ta 2021 yılında 18 kişi kazandığı ikramiyeler ile milyoner oldu.

Powerball oyununda büyük ikramiyeyi kazanmak için 1 ile 69 arasındaki sayılardan beş sayının ve 1 ile 26 sayıları arasından "powerball" adı verilen bir sayının doğru tahmin edilmesi gerekiyor. Oyunun çekilişleri pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri yapılıyor. Powerball Plus’ta ise ilk beş sayı 1 ile 50 arasından, "powerball" sayısı ise 1 ile 20 arasından seçiliyor. Çekilişler ise salı ve cuma günleri. 2021 yılında bu iki oyunda haftada beş çekiliş olmak üzere toplamda 260 çekiliş yapıldı. İncelediğimiz verilere göre bu çekilişler sonucunda 18 kişi 1 milyon doların üzerinde ikramiye kazanarak milyoner oldu.

ABD’de bir diğer yaygın şans oyunu ise "Mega Millions". Oyunda büyük ikramiyeyi kazanmak için 1 ile 70 arasındaki sayılardan beş ve 1 ile 25 arasındaki sayılardan da "gold mega ball" denilen bir sayının tahmin edilmesi gerekiyor. Kazananlar oyunun internet sitesindeki arşivde görülebiliyor. Buna göre salı ve cuma günleri çekiliş yapılan oyunda 2021 yılında 104 çekiliş yapıldı ve 25 kişi bir milyon doların üzerinde ödül kazandı.

İngiltere

İngiltere’nin en yaygın şans oyunlarından "National Lottery"ye bağlı "Lotto" oyununda 1 ile 59 arasındaki sayılardan altı sayı ve bir de bonus sayısının tahmin edilmesi gerekiyor. İncelediğimiz oyun arşivine göre 2021 yılında yapılan 104 çekilişte 13 kişi 1 milyon poundun üzerinde ikramiye kazandı.

Almanya

Almanya’da en çok oynanan şans oyunlarından "6aus49″da büyük ikramiyeyi kazanmak için 1 ile 49 arasından altı sayının yanı sıra bir de bonus sayısının doğru tahmin edilmesi gerekiyor. Oyunda 2021 boyunca 104 çekiliş yapıldı. Oyun arşivine göre 20 kişi 1 milyon euronun üzerinde ikramiye kazandı.

Türkiye

Türkiye’de en yaygın oynanan şans oyunlarından "Çılgın Sayısal Loto"da büyük ikramiyeyi kazanmak için 1 ile 90 arasındaki sayılardan altı sayının yanı sıra "joker numarasının" da doğru tahmin edilmesi gerekiyor. Oyunun çekilişleri her hafta pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri yapılıyor. Oyunun internet sitesinde yer alan arşiv incelendiğinde 2021 yılında yapılan 156 çekilişte bir milyon lira üzerinde ikramiye kazanan sayısının iki olduğu görülüyor. 21 Mart’ta bir kişinin 1 milyon 78 bin lira kazanmasının ardından ikramiye yaklaşık altı ay boyunca devrediyor ve 13 Eylül’de bir kişi 212 milyon lira kazanıyor.

Bir diğer yaygın oyun "Süper Loto"da ise büyük ikramiyeyi kazanmak için 1 ile 60 arasından altı sayının doğru tahmin edilmesi gerekiyor. Salı, perşembe ve pazar günleri çekilişleri yapılan oyunda 2021’de 156 çekiliş yapıldı. Oyun arşivine göre bir milyon liranın üzerinde ikramiye kazanan kişi sayısı ise beş.

Öne Çıkanlar