İddia: Sedat Peker, Erdoğan'la helalleşme videosu çekti

İddia: Sedat Peker,  Erdoğan'la  helalleşme videosu çekti
Gazeteci Timur Soykan, Sedat Peker'in önemli iddialarda bulunduğu videoları yayınlamasının ardından geçen bir yıllık süreci değerlendirdi.

Gazeteci Timur Soykan Halk TV'de yayınlanan Can Coşkun ile Haber Masası programına konuk oldu. Programda Sedat Peker'in video yayınlamaya başlaması üzerinden geçen 1 yılda yaşanan süreç konuşuldu.

Sedat Peker'i birilerinin tasfiye etmeye karar verdiğini ve Alaattin Çakıcı'nın cezaevinden çıkartılmasıyla bu kararın verildiğine işaret eden Soykan, "Balkanlarda bir süre kendisi rahat bir şekilde yaşamaya devam etti. Oradan bir iki paylaşım da yaptı hatta. Önce Berat Albayrak'ı da suçladı. Ve bununla ilgili bazı paylaşımları oldu ama genel bir sessizlik içindeydi" dedi.

Peker'e yönelik operasyon süreci ve ardından Peker'in kaçma sürecini anlatan gazeteci "Bu gerçekten devletin içerisindeki kirliliği ortaya koyarak temizlenme için çok büyük bir fırsat doğurdu" diye belirtti. Peker'in anlattıklarının normal bir ülkede yer yerinden oynayacak iddialar olduğunu belirtti.

SADAT ve Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki iddialarını hatırlatan Soykan, Peker'in kokain ticaretiyle ilgili Türkiye'nin bir rota olduğu iddiaları ve Kutlu Adalı suikasti ile ilgili iddialarına da değindi.

'İDDİALARDAN SONRA YARGI HAREKETE GEÇMEDİ'

Bu iddiaları "Kan dondurucu" diye tanımlayan Soykan, en önemli noktanın yargının siyaset gibi bu işlerin göbeğinde bulunması olduğunu belirtti. Bu suçların hepsinde yargının harekete geçmediğini ve silah olarak kullanıldığını söyleyen Soykan, "Ve biz yargıdaki bu çetenin yapılanmanın rüşvetle bu işleri yapanlar kim öğrenemiyoruz. Ve bunun karşısında tamamen suskun, bu işleri geçiştirmeye çalışan bir iktidarla karşı karşıya kaldık" dedi.

Soykan gelecekte bağımsız bir yargı olduğunda bu bilgilerin önümüze temizlenme fırsatı olarak geleceğini de söyledi..

"Sedat Peker çok eski bir figür" diyen Soykan Peker'in daha 20'li yaşlarında Tansu Çiller'in evinde Özer Çiller ile oturduğunu ve Susurluk ile ilgili raporlarda Peker'in izlerinin bulunduğunu aktardı.

Soykan bu çerçevede Peker'in bildiklerinin henüz yüzde 1'ini anlattığını düşündüğünü söyledi. Soykan sözlerine şöyle devam etti:

"Sadece yer altı dünyasının figürü değil o aynı zamanda AKP iktidarı döneminde siyasetle çok iç içe bir figür. Pek çok siyasiyle buluşmaları da olan biri. O anlamda Sedat Peker'in yer altıyla yer üstünün birleştiği noktada olması onun bilgisini de çok daha boyutlu ortaya koyuyor. Anlatmaya devam ederse yaratacağı etkinin çok daha büyük olacağını düşünüyorum"

DELİ ÇAVUŞ HESABI

Sedat Peker'in artık Twitter'da 'Retweet' ile gündemi son günlerde değerlendirdiğini ifade eden Soykan farklı hesaplarla da paylaşımlarda bulunduğunu belirterek 'Deli Çavuş' hesabını işaret etti.

Soykan, Yıldönümünde bu işin tekrar hareketlenmesinin, Türkiye'nin Suudi Arabistan ile ilişkilerinin düzeltilmeye çalışıldığı bir döneme denk gelmesi ve Türkiye'nin bir seçim atmosferine girmiş olmasına denk gelmesinin Peker'in yeni ifşaatlarla ortaya çıkacağının sinyali olduğunu  ifade etti

'HELALLEŞME VİDEOSU ÇEKİLDİĞİNDEN EN UFAK ŞÜPHEM YOK'

Peker'in suskunluğunun başlamasından önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 'Helalleşme' videosundan bahsettiğini ancak daha sonra bu videonun gelmediğinin hatırlatılması üzerine Soykan "Helalleşme videosunun çekildiğinden en ufak bir şüphem yok. Veya diğer videolar, kendisinin yapacağı açıklamalar ile ilgili videoları güvendiği noktalara kesinlikle göndermiştir"

PEKER VİDEOLARDAN BAHSETMİŞTİ

Öte yandan Twitter hesabından Sedat Peker'in mesajlarını paylaşan Gazeteci Erk Acarer, Peker'in videolarını yayınladığı dönemde, AK Parti Milletvekili Metin Külünk tarafından arandığını ve Külünk'ün Peker'den Biden-Erdoğan görüşmesi öncesi video yayınlamamasını 'rica ettiğini' söylemişti. Peker o dönem bu videolarda Erdoğan'la helallik videosu olduğunu aktarmıştı.

Peker'in Suudi Arabistanlı yetkililer ile 12 saatlik görüşme yaptığını ve ailesinin bu esnada yaşamından endişe ettiğine dair paylaşımlar yaptığını ifade eden Soykan, bu yüzden Peker'in elindeki kozları biriktirmemiş ve belirli yerlere bırakmamış olduğunun düşünülemeyeceğini belirtti.

Peker'in kendisini korumaya yönelik kozları, sigortaları olduğunu vurgulayan Soykan, "Bu videolar başladığında ilk başta Mehmet Ağar ve Pelikan grubuyla başladı" dedi. Daha sonra Pelikan grubunun etkisin azaldığını ve Mehmet Ağar'ın ön plana çıktığını aktaran Soykan, "Pelikan Grubu'ndan kendisine temas kurulduğuna dair videolar da paylaştı" dedi. Daha sonra ise, Peker'in Süleyman Soylu'nun ifadeleri sonrası, Soylu ile ilgili paylaşımlara ve videolara başladığını ve en etkili olanların bunlar olduğunu belirtti.

Peker'in iddialarının gitgide Saray'a yaklaştığını hatırlatan Soykan, Helalleşme videosuna gelindiğinde 'Dijital Tecrit'in ilk adımları atıldığını ve Peker'in bu videoyu yayınlamadığını söyledi.

Öne Çıkanlar