Seçim anketi: Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'nın önünde

Seçim anketi: Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'nın önünde
Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki'nin paylaştığı nisan ayı anketine göre AKP’nin oyu yüzde 32, CHP’nin yüzde 25. Ankete göre Millet İttifakı yaklaşık 2 puan,Cumhur İttifakı'nın önünde.

Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki Halk TV ekranlarında yayınlanan Seda Selek ile Perdenin Önü Arkası programında Nisan ayı anket sonuçlarını paylaştı. Nisan ayının ilk haftasında bilgisayar destekli telefon yoluyla Türkiye çapında bin 500 kişi ile gerçekleştirilen anket İstanbul Ekonomi Araştırma kaynakları ve finansı ile gerçekleştirildi. 

Araştırmada karasızlar dağıtıldıktan sonra partilerin oyu şöyle:

 AKP: Yüzde 32

CHP: Yüzde 25

İYİ Parti: Yüzde 15

HDP: Yüzde 11

MHP: yüzde 7

‘MİLLET İTTİFAKI, CUMHUR İTTİFAKI'NIN ÖNÜNDE’

Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki anketle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Şimdi birkaç trend var ki birkaç aydır devam ediyor. Onlara dikkat çekmek lazım. Şimdi biz araştırmalarımızda hep şuna bakıyoruz. Aynı sonuçları belirli aylarda üst üste alıyor muyuz? Yani trendler oluşuyor mu? İki temel şey var. Birincisi şu, Millet İttifakı yine Cumhur İttifakı'nın önünde. Yaklaşık 1, 1 buçuk, 2 puan kadar önünde. Geçtiğimiz ayda aynı sonuca ulaşmıştık" ifadesini kullandı.

Millet İttifakı derken 6'lı masayı kast etmediğini belirten Selçuki, "Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve İYİ Parti'yi kast ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve İYİ Parti'yi toplayınca Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve AK Parti'nin üzerinde ki bu ikinci aydır. Mart ayında da aynı sonucu görmüştük. Gelecek, Saadet ve DEVA yok. Onların da oylarını topladığınızda yaklaşık yüzde 4 ile 5 arasında bir yere tekabül ediyor" vurgusu yaptı.

Selçuki, "Memleket bu ay anketimizde çıkmadı. İki sonuç enteresandı. Yeniden Refah Partisi ankette ikici ay üst üstte çıktı. Yüzde 0.5 civarında. Zafer Partisi'nin ilk defa anketimizde çıktığını görüyoruz. O da yaklaşık yüzde 0.5 civarında" dedi.

Öne Çıkanlar